Connect with us

technokrata

Rekord: pengevékony 8 megapixeles!

Kütyük

Rekord: pengevékony 8 megapixeles!

Egy ultrakarcsú fotómasina azoknak, akiknek a méret a lényeg.

A BenQ által most bejelentett DSC X800-ról a gyártó azt állítja, hogy jelen pillanatban a világ legvékonyabb digitális fényképezőgépe: az újdonság vastagsága mindössze 9,8 milliméter. Az igazsághoz azért mindenképpen hozzátartozik, hogy a gép vastagsága bizonyos helyeken eléri a 14 millimétert. A 100 milliméter hosszú és 63,7 milliméter magas készülék tömege akkumulátor és memóriakártya nélkül 130 gramm.

A BenQ DSC X800 lelke nem más, mint egy 8 millió képpontot számláló, CCD technológiájú képszenzor, melynek segítségével maximum 3.264×2.448 pixeles felbontású felvételek készíthetők. Az optikai zoom háromszoros, a digitális pedig négyszeres nagyításra képes, ha pedig közeli témákat szeretnénk megörökíteni, jó szolgálatot tehet a makró (5-60 centiméteres közelpont) és szuper-makró (1-5 centiméteres közelpont) üzemmód.

A hátfalon egy nagyméretű, 3 colos képátlójú TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 230 ezer pixeles felbontású. A fényérzékenység ISO100 és ISO2000 (Super Shake Free) között állítható, ezenkívül pedig a fehéregyensúly is manuálisan variálható. Szólnunk kell még a VGA/30 fps videófelvevőről, az arcfelismerő funkcióról, az USB 2.0 interfészről, a TV-kimenetről, a 12 MB belső memóriáról, illetve a microSDHC támogatásról (maximum 4 GB).

Az egyelőre ismeretlen árú, pengevékony fényképezőgép várhatóan még ebben a negyedévben fel fog bukkanni a kereskedések polcain, még pedig fekete és vörös színváltozatokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle