Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzemanyagcellás ultra-vékony mobil: 2x tovább használható!

Kütyük

Üzemanyagcellás ultra-vékony mobil: 2x tovább használható!

A CES 2008 kiállításon nem csak új telefonok, hanem új mobil energiaforrások is ki voltak állítva.

A kanadai székhelyű Angstrom Power a rangos Las Vegas-i rendezvényt használta fel arra, hogy bemutassa legújabb fejlesztését, ami nem más, mint egy kifejezetten mobiltelefonos felhasználásra szánt üzemanyagcella. A vállalat fejlesztői egyébként nem csak a levegőbe beszéltek, hanem már be is mutattak egy teljesen működőképes prototípust. A Micro Hydrogen nevezetű platformot az Angstrom Power elsőként egy alig 11,5 milliméter vastag Motorola SLVR L7-es készülékbe integrálta, még pedig oly módon, hogy az üzemanyagcellás energiaforrás ellenére nem változott a telefon mérete és borítása.

A fejlesztők elmondása szerint az üzemanyagcellás Motorola mobil körülbelül kétszer annyi ideig használható üzemanyagcella révén, mint a hagyományos lítium-ion akkumulátora segítségével. Ráadásul el lehet felejteni a többórás akkumulátortöltési procedúrát, hiszen az újfajta üzemanyagcella mindössze néhány perc újratölthető.

A Micro Hydrogen technológiát egyébként nemrégiben már független szervezetek is bevizsgálták, és kijelentették róla, hogy akár repülőgépeken is teljes biztonsággal használható. Az elmúlt hónapokban már több mint 60 sikeres próbarepülés közben tesztelték az üzemanyagcellát. A cég szerint, amennyiben minden jól megy, akkor 2010-ben már több mint 1 milliárd Micro Hydrogen áramforrást adnak majd el világszerte. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés