Connect with us

technokrata

Új LG Viewty – 5 megapixeles mobil ezüstben

Kütyük

Új LG Viewty – 5 megapixeles mobil ezüstben

Megérkezett az LG nagyfelbontású kamerás mobiljának új verziója.

A tavaly ősszel bejelentett LG Viewty első körben csak és kizárólag feketében volt kapható, a gyártó mostantól viszont már azon vásárlókra is gondol, akik szerint a fekete Viewty egy picit túl komor megjelenésű: a készüléknek megjelent az ezüst változata. Talán mondanom sem kell, hogy belbecs tekintetében teljesen megegyezik egymással a fekete és az ezüst variáns.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az európai piaci debütálásától számított első öt hétben több mint 310 ezer LG KU990 talált gazdára, ami egy ilyen felsőkategóriás mobiltelefon esetében remek adatnak számít. Az LG Viewty a hazai mobil operátorok közül jelenleg még csak a T-Mobile-nál kapható: új előfizetéssel 89.970 forintba kerül a telefon.

Az LG KU990 leginkább a közelmúltban debütált első Prada mobiltelefonhoz, az LG KE850-hez hasonlítható, azonban lényeges eltérés, hogy a KU990 szolgáltatási köre jelentősen szélesebb. Ahogy azt már megszokhattuk, az iPhone designt kapott telefonról ezúttal is hiányzik a hagyományos billentyűzet. A nagyméretű kijelző alatt csak néhány fontosabb kezelőszerv található, az adatbevitelről pedig az LCD érintésérzékeny funkciója gondoskodik.

A TFT technológiájú display egyébiránt nem sokat változott az előd óta: a panel 3 colos képátlón 400×240 képpontot, illetve 262 ezer színárnyalatot képes felvonultatni. A hátfalba integrált, xenon-vakus digitális fényképezőgép modult azonban alaposan átdolgozták, lévén, hogy a KE850-es 2 megapixeles kamerája átadta a helyét egy vadonatúj, nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontású fényképezőgépnek.

A maximális videófelbontás egyébként 640×480 pixel, 30 képkocka/másodperces sebesség mellett. A kamera optikája Schneider-Kreuznach gyártmányú, a fényérzékenység akár ISO800-ig is növelhető. Érdekesség, hogy ezúttal nem csak autofókuszt kapunk, hanem akár manuálisan is állíthatjuk a fókuszt. Újdonság továbbá a képminőség-javításra használt XD Engine, mely a gyártó televíziós készülékeiből lehet ismerős.

A belső memória kapacitása 130 MB, az oldalsó bővítőslotba pedig maximum 2 GB-os, microSD (TransFlash) szabványú miniatűr memóriakártyákat lehet begyömöszölni. Az LG KU990 kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitás, az UMTS és HSDPA adatátvitel, a fejlett MP3 zenelejátszó funkció, illetve a sztereó FM rádió.

A 103,5×54,4×14,8 milliméter méretű LG KU990 mindössze 112 gramm tömegű. A telefon egyébként nemrégiben hivatalosan is megkapta a ˝DivX Certified˝ minősítést. Emlékezetes, hogy a világon elsőként tavaly áprilisban a Samsung kétarcú F500-as készüléke kapott ilyen minősítést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle