Connect with us

technokrata

Exkluzív teszt: Nokia 8800 Arte – meglepően jó kamera!

Kütyük

Exkluzív teszt: Nokia 8800 Arte – meglepően jó kamera!

Néhány napja van szerencsém a Nokia legfrissebb elitmobilját, a 8800 Arte-t nyúznom, melynek most a kamerás részét boncolgatom egy kicsit – a részletes nagy teszt előtt.

Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy a Nokia korábbi 8-as sorozatú luxusmobiljait sok mindenért lehetett szeretni, de a kamera modul minőségéért nem különösebben. A tavalyi esztendő novemberének közepén bejelentett Nokia 8800 Arte a jelek szerint szakít ezzel a hagyománnyal, ugyanis ebbe az új modellbe egy a várakozásoknál jobb minőségű fotómasina került (tesztfotók a cikk végén).

Míg a korábbi 8-as sorozatú Nokiák esetében eddig a 2 megapixeles kamera jelentette az abszolút csúcsot, addig a 8800 Arte végre már egy 3,2 megapixeles CMOS szenzorra épülő fényképezőgépet tudhat magáénak. Önmagában már ez a tény is a képminőség javulását hozza magával, de ebben legalább akkora szerepe van annak is, hogy a kamera nem fix, hanem autofókuszos. Mivel egyébként a telefon nem rendelkezik oldalsó dedikált exponáló gombbal, a fókuszálási és exponálási feladatok az ötállású navigomb közepének nyomkodásával hajthatóak végre. A sebességről röviden annyit, hogy a kamera körülbelül 2-3 másodperc éleszthető fel, a fókuszálás 3 másodpercig tart, egy kész kép (400 KB-1,2 MB) elmentése pedig mintegy 6 másodpercnyi időnket rabolja el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle