Connect with us

technokrata

8 megapixeles új mobil szörnyeteg

Kütyük

8 megapixeles új mobil szörnyeteg

A kínai mobiltelefon gyártók a jelek szerint alaposan belehúztak a fejlesztésekbe.

A Las Vegas-ban megrendezett CES 2008 szakkiállításon a nagy és neves gyártók mellett a feltörekvő ázsiai cégek is képviseltették magukat. Ennek ékes bizonyítéka a kínai Brica vállalat, mely ezúttal egy nagyfelbontású kamerás mobillal rukkolt elő.


A keresztségben Brica KT600 nevet kapott újdonság egy candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítású készülék, melynek hátsó szekciójában egy nem kevesebb mint 8 millió képpontot számláló képérzékelő teljesít szolgálatot. Érdekesség, hogy a szenzor a megszokottól eltérően nem CMOS, hanem CCD technológiájú.

A sötétben történő fotózást nagy fényerejű xenon-vaku segíti, emellett pedig szót kell még ejtenünk a VGA felbontású (640×480 pixel) és 30 képkocka/másodperc sebességű (MPEG-4) videófelvevő funkcióról is. Az elkészült felvételek egyébként a belső memórián kívül akár miniSD memóriakártyákon is eltárolhatók.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Brica KT600 kapcsán komoly negatívum, hogy sem HSDPA, sem UMTS, de még EDGE sincs a telefonban, így meg kell elégednünk a lassú GPRS adatátvitellel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle