Connect with us

technokrata

Sony TransferJet: a vezeték nélküli USB kihívója

Kütyük

Sony TransferJet: a vezeték nélküli USB kihívója

A Sony egy érdekes új technológiát demózott a CES 2008-on.

A japán gyártó által kifejlesztett TransferJet technológia minden korábbinál egyszerűbb és gyorsabb vezeték nélküli adatátvitelt tesz lehetővé két elektronikus berendezés, mondjuk két mobiltelefon, vagy például egy mobiltelefon és egy digitális fényképezőgép között.

A fejlesztők elmondása szerint a 4,48 GHz-es frekvenciát használó Sony TransferJet elméleti maximális adatátviteli sebessége eléri az 560 Mbit/s-ot, a 375 Mbit/s-ra pedig minden további nélkül képes, akár huzamosabb ideig is. A technológia egyetlen hátránya, hogy az adatátvitelben szerepet játszó két berendezésnek nagyon közel lennie egymáshoz: a két készülék között maximum 3 centiméteres távolság lehet, ha pedig ennél távolabb visszük őket egymástól, akkor megszakad a kapcsolat. A vezeték nélküli USB szabvány ugyan ˝csak˝ 480 Mbit/s-ra képes, viszont ezt a sebességet akár 3 méteres távolságból is tudja biztosítani.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelennek majd meg a piacon az első TransferJet kompatibilis termékek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák