Connect with us

technokrata

CES 2008: a mobilok vetíteni kezdenek

Kütyük

CES 2008: a mobilok vetíteni kezdenek

A mobiltelefonok hamarosan újabb funkciókkal gazdagodnak.

A napokban Las Vegas-ban megrendezett CES 2008 kiállításon a 3M, a Microvision és a Texas Instruments is bemutatta saját fejlesztésű miniatűr projektorait.

A rendezvény egyik sztárja a 3M mini kivetítője. Ez a mindössze 1,2 centiméter vastag modul kellő távolságból akár 40 colos képátlójú képet is meg tud jeleníteni.

A Texas Intsruments első ez irányú fejlesztését már a tavalyi évben is láthattuk, az azóta eltelt időkben viszont jelentősen továbbfejlesztették a kis masinát, mely most egész konkrétan így néz ki:

A Microvision fejlesztése nemes egyszerűséggel SHOW névre hallgat: a leginkább a hagyományos kéziszámítógépekéhez hasonló méretekkel és tömeggel rendelkező masina révén nem csak notebookok, hanem mobiltelefonok, hordozható médialejátszók és digitális fényképezőgépek képe is könnyedén kivetíthető lesz.

A rendkívül parányi tükrök és lézer technológia segítségével működő berendezés lelke alig 7 milliméter mélységű, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan már mobiltelefonokba is be fogják szerelni a szuper-mini kivetítőt. A Microvision SHOW egyébként 848×480 pixeles felbontású képet tud kivetíteni. Attól függően, hogy mekkora a távolság a készülék és a vászon (fal) között, a megjelenített kép 12-100 colos (30-250 centiméter) képátlóval rendelkezhet.

Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a Microvision SHOW milyen fényerővel rendelkezik, azt viszont már tudni lehet, hogy egy feltöltéssel maximum 150 percnyi működésre képes a kis masina. A gyártó partnerei egyébként rövid időn belül megkapják az első prototípusokat, a sorozatgyártás pedig várhatóan az idei esztendő második negyedévében kezdődik majd meg. A várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle