Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újdonságok a Google Earth egén

Kütyük

Újdonságok a Google Earth egén

Csillagok és bolygók milliói tárulnak a szemeink elé.

A Google a mai naptól elérhetővé tette a Google Earth “Sky” szolgáltatásának új verzióját, amely csillagok és bolygók millióit tárja a tudósok, diákok és az amatőr csillagászok szeme elé. A továbbfejlesztett változat számos új lehetőséget kínál, többek között friss kozmológiai híreket, történelmi térképeket és virtuális égi kirándulásokat.

A legfontosabb újdonságok:
• Legfrissebb csillagászati hírek – híradás aktuális kozmológiai eseményekről, például az üstökösökkel és aszteroidákkal kapcsolatos történésekről.
• Különleges műholdas felvételek – a megfigyelő műholdaktól kapott képek révén röntgen-, infravörös- és UV-felvételek az űrről, illetve rövidhullámú eljárással rögzített térképek az égboltról.
• Régmúlt korok térképei – többek között David Rumsey történelmi csillagtérképei, amelyek Giovanni Maria Cassini ötvösmester 1792-ben készített munkáin alapulnak, és jól ábrázolják, hogy hogyan alakult át az égboltról való elképzelés az idők során. Emellett egy ún. konstellációs művészeti réteg is megtalálható itt, amelyben ötven csillagképet ábrázó metszet – Johannes Hevelius német csillagász 1690-ből származó alkotásai – látható.

Ezenkívül a Sky frissített verziója számos különlegességet tartalmaz: csillagokról, galaxisokról, bolygókról és az űrrel kapcsolatos eseményekről szóló podcastokat; égi utazást, amelynek keretében a felhasználók a kozmosz 100 “legkedveltebb” tájára kirándulhatnak; valamint egy Sky közösségi réteget, amelyben a felhasználók által megosztott tartalmak szerepelnek. Az égbolt feltérképezéséhez szükség van a Google Earth-re (letöltés), majd indítás után a képernyő felső részén található eszköztárban a Switch to Sky opcióra kattintva kezdődhet az univerzum felfedezése.

A mai naptól szintén elérhető a Sky API-ja (programozói kezelőfelülete), amelynek segítségével a fejlesztők felépíthetik saját kiegészítő alkalmazásaikat, mashupjaikat a Google Earth gazdag képtárának felhasználásával.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés