Connect with us

technokrata

A zene behálózza a lakást – vezetékek nélkül

Kütyük

A zene behálózza a lakást – vezetékek nélkül

Megérkezett a Logitech Squeezebox Duet hálózati zenei rendszer.

A Logitech bemutatta a Squeezebox Duet nevezetű hálózati zenei rendszert, mely lehetővé teszi, hogy otthonunk bármely helyiségében hallgathassuk kedvenc zenéinket. Az új Squeezebox Duet rendszerhez egy újszerű, színes kijelzős távirányító és egy kisméretű vevőegység is tartozik, amivel vezeték nélkül böngészhetünk digitális zenetárunkban, és meglévő hangszórórendszerünkön hallgathatjuk azt bárhol a lakásban, még ha a számítógép ki is van kapcsolva.

A Logitech Squeezebox Duet hálózati zenei rendszer segítségével a zene szerelmesei saját digitális zenei gyűjteményüket, vagy internetes rádióállomásokat is hallgathatnak a nappalijukban már létező házimozi rendszeren, a hálószobai mini-hifin, vagy akár a konyhai magnón. Gyakorlatilag bárhol, ahol zenehallgatásra alkalmas eszközük van. A Squeezebox Duet távirányítóval pedig a tenyerükből vezérelhetik a zene lejátszását.

Digitális zenei gyűjteményünk áttekinthetőségét segíti a 6 centiméteres színes kijelzővel ellátott új Squeezebox Controller. A több szobán át is használható távirányító egy kényelmes gördítőkerék és a megszokott menük és gombok segítségével egyszerűsíti le saját kollekciónk böngészését vagy az internetes rádióállomások és előfizetéses szolgáltatások (például Rhapsody, MP3tunes.com, vagy Pandora) behangolását. Keresgélhetünk előadók, albumok, saját listák, stílusok és sok más kategória szerint. A színes LCD-n láthatjuk a lemezek borítóját vagy elhelyezhetjük személyes háttérképünket is.

Az eredeti Squeezebox hangminőségére és vezérelhetőségére épülő új, kompakt, vezeték nélküli vevőegység a lakás bármely részén elhelyezhető. Mérnöki bravúrok és modern hangátviteli megoldások biztosítják a tökéletes hangminőséget. A fejlett 802.11g vezeték nélküli adatátvitelnek köszönhetően nem kell bekábeleznünk az egész lakást, hogy zenét hallgathassunk a számítógépről. Azok a Squeezebox tulajdonosok, akik több különböző zenei forrást szeretnének elhelyezni a lakásban, több vevőegységet is telepíthetnek, így lehet minden szobában más és más zenét hallgatni, vagy a vevőegységek szinkronba állításával akár ugyanazt is. A különböző vevőegységeket irányíthatjuk akár egyetlen Squeezebox Duet távvezérlővel is.

A Squeezebox egyedi módon lehetővé teszi, hogy még akkor is hallgathassuk zenéinket, ha a számítógép nincs bekapcsolva. A Squeezebox Duet hálózati zenei rendszer regisztrációjával elérhetővé válik a Logitech egyedülálló internetes szolgáltatása, a nyílt forráskódú SqueezeOS platformon futó SqueezeNetwork által összegyűjtött több ezer rádióállomás és több millió zeneszám. Zenéink tárolhatóak a SqueezeNetwork rendszerében, így azokat – számos internetes rádióállomással és előfizetéses szolgáltatással együtt – bárhol és bármikor elérhetjük Squeezebox Duet hálózati zenei rendszerünkkel és egy internet kapcsolattal, még a számítógép segítsége nélkül is.

Az új Squeezebox Duet az eredeti Logitech Squeezebox hálózati zenei rendszer és a vájtfülűek kedvence, a Logitech Transporter hálózati zenei rendszer mellé áll be a sorba. A Squeezebox és Transporter termékek jelenlegi tulajdonosai külön is vásárolhatnak Squeezebox Controller távirányítót és könnyen beépíthetik azt meglévő rendszerükbe, hogy ők is a tenyerükből vezérelhessék kedvenc zenéiket.

A Logitech Squeezebox Duet hálózai zene rendszer várhatóan januárban jelenik meg Európában. Javasolt fogyasztói ára 399 euró (100 ezer forint) lesz. Kiegészítő vevőegységek külön is kaphatóak lesznek 149 eurós (38 ezer forint) javasolt fogyasztói áron. A távvezérlő önállóan 299 eurós (75 ezer forint) áron lesz megvásárolható. A termék és a kiegészítők javasolt magyarországi végfelhasználói ára jelenleg még nem ismert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák