Connect with us

technokrata

Ilyen még nem volt!

Kütyük

Ilyen még nem volt!

A Samsung G800-as mobilja kulcsszerepet játszik a bécsi opera Wagner-darabjában.

Először fordul elő a színház történelemben, hogy egy mobiltelefon is főszerepet játszik a világot jelentő deszkákon. A Samsung G800 jelen esetben Wagner remekművének, a Nibelung gyűrűje című operának (Nibelungenring) a gyermekváltozatában jutott fontos feladathoz, melyet a Bécsi Állami Operaház 2007. november 17-én mutatott be.

A műben a Samsung 5 megapixeles kamerával rendelkező mobilja, a G800 a 60 perces történet kulcsszereplőjévé válik. Az alvó Brünhildáról a telefonnal készítenek képet és ez a momentum kiemelt fontosságúvá válik a történet további alakulásában. Nem csoda, hogy a G800-at, mint szereplőt a színlapon is feltüntették az alkotók. Az előadás óriási sikernek bizonyult, több mint ezer gyermek látta a premiert követő egy hónapon belül.

A Samsung szoros együttműködése a teátrummal, a gyermekmű színpadra állításával nem fejeződött be. A cég a Bécsi Állami Operaházat is támogatja, ahol HD TV-kel egyúttal gondoskodik a kivetítésről az egész épület területén. Ezek a készülékek remekül segítik a látogatók tájékozódását és szórakoztatását. Formatervezésük és színeik pedig tökéletesen illeszkednek az operaház finom miliőjébe.

Az operát Matthias von Stegmann, egy fiatal, tehetséges rendező állította színpadra. A darab premierjét a közönség a Tokiói Új Nemzeti Színházban láthatta. A német verzió viszont némileg eltér attól, mert kimondottan a Bécsi Nemzeti Operaház számára készítették.

˝Ez a független produkció azt a célt tűzte ki, hogy a gyerekekben kíváncsiságot ébresszen az operaszerző Wagner csodálatos világa iránt. A Samsung egyedi kameratelefonja segítségével pedig kapcsolatot tudtunk teremteni a virtuális mitológia és a mai realitás között˝ – nyilatkozta Matthias von Stegmann.

A Samsung G800 Európa első 5 megapixeles és háromszoros optikai zoommal rendelkező kamerás telefonja. A Samsung G800 válasz a vásárlók igényére, hogy egyetlen eszközben találják meg a tökéletes digitális fényképezőgépet és a tökéletes multimédiás mobiltelefont. Az optikai zoom a legtöbb digitális fényképezőgép fontos alkotóeleme, azonban a mobilkameráknál eddig nem építették be ezt a funkciót. A G800 alkotói viszont igen. A G800-ban ezenkívül megtalálhatók egyéb olyan, még a korszerű digitális fényképezőgépeknél is újnak számító lehetőségek, mint az arcfelismerés vagy a széles dinamika tartomány (WDR).Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin