Connect with us

technokrata

Ha elhagynánk adatainkat – Internetre ment a pendrive

Kütyük

Ha elhagynánk adatainkat – Internetre ment a pendrive

A biztonsági mentés bárhonnan elérhető.

Új, flashmemóriára alapuló tárolóeszközt jelentett be tegnap a SanDisk, melynek érdekessége, hogy nem csak önmagán tárolja a rá másolt adatokat, hanem online backupot is kínál. A Cruzer Titanium Plus pendrive egy webes szolgáltatás révén képes erre, amelyet a BeInSync nevű vállalat kínál az USB-s eszközök vásárlói számára. Adattárolásra az Amazon.com számítógépeit használja.

A SanDisk állítása szerint ez az első ilyen jellegű termék, mely kapcsolt szolgáltatással az adatok védelmét hivatott szolgálni. 60 dolláros (10-11 ezer forintos) árával nem mondható éppen olcsónak, de ha hozzávesszük, hogy ezért 4 GB-nyi tárkapacitás is jár, akkor már szebbnek hangzik az ajánlat. Ezért az árért egyébként hat hónapnyi ingyenes backup szolgáltatást kap a vásárló – ennek lejárta után évi 30 dollárért újítható meg az online adatmentés lehetősége.

Rendszeres bevétel
Néhány éve még szinte semmi lehetősége nem adódott a játékfejlesztőknek, hogy az egyszeri megvásárlást követően újabb pénzeket húzzanak ki a hétköznapi felhasználók zsebéből – aztán beköszöntött az MMO-k korszaka, ahol havidíjakért lehet biztosítani a játékot, és ez új, egyben hatalmas potenciált nyitott meg az alkotók számára. Hasonló folyamat indulhat be ezzel a pendrive-val is: a SanDisk elérheti, hogy az egyszeri eladást követően folyamatosan pénzt szerezhessen a felhasználóktól – már persze csak azoktól, akiknek megér évente 30 dollárt az adatbiztonság.

A márciusban forgalomba kerülő eszköz első használatakor egy kötelező regisztrációs folyamaton kell átesni. Ezt követően automatikusan történik a backup, minden olyan alkalommal, amikor a felhasználó csatlakoztatja egy számítógéphez a pendrive-ot és egyben aktív Internet-hozzáféréssel rendelkezik az adott PC-n. Az első backup után többé már nem kerül feltöltésre a teljes tartalom; a szolgáltatás „intelligensen” lett létrehozva, csupán szinkronizálja a szervereken tárolt információkat és a flash-es eszközön levő adatokat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák