Connect with us

Hirdetés

technokrata

100 colos kép a falon: kezdődhet a mobiltelefonos vetítés!

Kütyük

100 colos kép a falon: kezdődhet a mobiltelefonos vetítés!

Hamarosan akár már egy egyszerű mobillal is lezavarható lesz egy gyors PowerPoint prezentáció.

A Microvision bejelentette, hogy a jövő héten Las Vegas-ban megrendezendő CES 2008 szakkiállításon be fogja mutatni első miniatűr projektorát. A SHOW nevet kapott készüléket a gyártó egyszerűen csak ˝Pico-Projector˝-nak nevezi: a leginkább a hagyományos kéziszámítógépekéhez hasonló méretekkel és tömeggel rendelkező masina révén nem csak notebookok, hanem mobiltelefonok, hordozható médialejátszók és digitális fényképezőgépek képe is könnyedén kivetíthető lesz.

A rendkívül parányi tükrök és lézer technológia segítségével működő berendezés lelke alig 7 milliméter mélységű, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan már mobiltelefonokba is be fogják szerelni a szuper-mini kivetítőt. A Microvision SHOW egyébként 848×480 pixeles felbontású képet tud kivetíteni. Attól függően, hogy mekkora a távolság a készülék és a vászon (fal) között, a megjelenített kép 12-100 colos (30-250 centiméter) képátlóval rendelkezhet.

Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a Microvision SHOW milyen fényerővel rendelkezik, azt viszont már tudni lehet, hogy egy feltöltéssel maximum 150 percnyi működésre képes a kis masina. A gyártó partnerei egyébként rövid időn belül megkapják az első prototípusokat, a sorozatgyártás pedig várhatóan az idei esztendő második negyedévében kezdődik majd meg. A várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés