Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kártyafüggetlen, vagy tán mégsem?

Kütyük

Kártyafüggetlen, vagy tán mégsem?

Az Apple iPhone körül folyamatosan zajlik az élet.

A német T-Mobile-nál csak néhány hétig volt kapható kártyafüggetlen iPhone, a francia Orange szolgáltató viszont stabilan forgalmazza a készülék ezen változatát. Ezzel ugyebár önmagában véve nem is lenne probléma, azonban néhány nappal ezelőtt olyan pletykák keltek szárnyra, melyek szerint az Orange-féle iPhone-ok csak részben kártyafüggetlenek, vagyis egész konkrétan arról van szó, hogy ezekbe a telefonokba valóban nem csak Orange SIM kártyák tehetők be, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a készülék csak francia mobil operátorok SIM-kártyáival használható.

Erre aztán gyorsan megérkezett az Orange hivatalos válasza, mely szerint a kártyafüggetlen Apple iPhone teljes mértékben kártyafüggetlen, vagyis gyakorlatilag bármely mobil szolgáltató SIM kártyájával használható. Az azóta elvégzett független tesztek azt mutatják, hogy az Orange kártyafüggetlen iPhone-jai tényleg nem csak francia SIM kártyákkal használhatók, azonban komoly hiba, hogy amennyiben külföldi SIM kártya kerül a telefonba, akkor annak hívás- és üzenetküldési funkciói rengeteg problémával küszködnek, vagyis ily módon elég nehéz valódi telefonos célokra használni ezen iPhone-okat.

Az Orange képviselői egyébként nemrégiben azt nyilatkozták, hogy a cég által az eddigiekben eladott iPhone mennyiségnek kevesebb mint 20 százaléka volt kártyafüggetlen. Ez utóbbi változat 749 euróba, a SIM-Lock-os pedig 399 euróba kerül.

A történetnek vélhetően itt még mindig nincs vége…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés