Connect with us

technokrata

Élőfotók: Nokia 8800 Arte – az új luxusmobil

Kütyük

Élőfotók: Nokia 8800 Arte – az új luxusmobil

Így néz ki élőben a Nokia legújabb luxustelefonja.

Emlékezetes, hogy a finnek november közepén mutatták be legfrissebb luxus kategóriás mobiltelefonjukat, a korábbi 8-as sorozatú modellek méltó folytatásának tekinthető Nokia 8800 Arte-t. A korábban Gina fejlesztési kódnevet viselt újdonság fekete színben pompázik, a készülékház pedig a korábban debütált Nokia 8600-ához hasonló módon fémet és üveget egyaránt felvonultat. A gyártó egyébként azt vallja, hogy egy speciális bevonattal végre sikerült elérnie, hogy a designos készülék felületét már ne rondítsák el az ujjlenyomataink. Kíváncsian várjuk, hogy mindez hogyan működik majd a gyakorlatban!

A nem kevesebb mint 150 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású Nokia 8800 Arte csukott állapotban 109 milliméter hosszú, 45,6 milliméter széles és 14,6 milliméter vastag. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy a Nokia 7900 Prism-éhez hasonló, OLED technológiájú kijelző gondoskodik, mely elsősorban QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, illetve 16 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

Fontos előrelépés, hogy a hátfalba szerelt digitális fényképezőgép modul révén immár akár 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontásban is fotózhatunk, a felvételek élességét pedig autofókusz funkció garantálja. Kár, hogy vakut ezúttal nem találunk az egyébként lencsevédő nélküli optika mellett. A digitális zoom maximum nyolcszoros nagyításra képes, optikai zoom – nem meglepő módon – nincs.

A microUSB csatlakozós, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Arte GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban használható és természetesen Bluetooth kompatibilis. MicroSD memóriakártyákat ugyan nem tehetünk a mobilba, de legalább az integrált memória 1 GB-os kapacitással bír. Szólnunk kell továbbá a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról, a fejlett MP3/AAC zenelejátszóról, illetve az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról.

A Nokia 8800 Arte kereken 1.000 euróba, vagyis mintegy 255 ezer forintba kerül. Ezért a pénzért többek közt egy bőrtokot, egy érintőgombos vezérlővel ellátott headsetet és egy asztali állványt is kapunk. A végére pedig egy apró érdekesség: a mozgásszenzoros telefonnal akár oly módon is elnémíthatók a bejövő hívások, hogy egyszerűen lefelé fordítjuk a készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle