Connect with us

technokrata

Arra forog a képe, amerre döntöm a Nokiát

Kütyük

Arra forog a képe, amerre döntöm a Nokiát

Egy apró alkalmazás révén tovább bővíthető az N95 (8GB) szolgáltatási köre.

A fejlesztők már javában dolgoznak a RotateMe névre keresztelt mobiltelefonos szoftver legújabb változatán. Ahogy arról már beszámoltunk, az alkalmazás 2.0 verziószámot viselő végleges kiadása az eredeti tervek szerint valamikor november végén jelent volna meg, de még most is csak a beta5 verziónál járunk, mely egyébként minden korábbinál nagyobb stabilitással rendelkezik. De mégis mire jó ez a kis program?

Nos például arra, hogy amennyiben egy Nokia N95-ös okostelefonra telepítjük fel, akkor onnantól kezdve a készülék automatikusan elforgatja a kijelzőn megjelenő vizuális tartalmakat, annak megfelelően, hogy mi éppen függőlegesen, avagy vízszintesen tartjuk a kezünkben a mobilt.

Mint ismeretes, ehhez hasonló funkcióval rendelkezik gyárilag az Apple első mobiltelefonja, az iPhone, illetve a Sony Ericsson egyik legfrissebb Walkman zenemobilja, a W910i, melynek tesztje fellelhető az alábbi linkek egyikén, csakúgy, mint az a videó, mely a RotateMe 2.0 működését mutatja be egy Nokia N95-ön. Az alkalmazás egyébként többek közt Nokia E65-re, Nokia N73-ra, és Nokia N80-ra is feltelepíthető lesz, igaz ezeken a telefonokon nem lesz automatikus a képorientáció megváltoztatása. Mint ismeretes, jelenleg az N82 az egyetlen olyan Nokia, mely gyárilag hasonló funkciót tudhat magáénak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle