Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung P220: olcsó Wi-Fi mobiltelefon

Kütyük

Samsung P220: olcsó Wi-Fi mobiltelefon

Íme a Samsung legújabb mobiltelefonja.

A dél-koreai gyártó alig néhány hete lebbentette fel a fátylat legutóbbi, Wi-Fi és UMA kompatibilis készülékéről (Samsung SGH-P180), most pedig egy újabb, hasonló adottságokkal rendelkező Samsung modellről számolhatunk be. Az FCC áldásos tevékenységének köszönhetően már a hivatalos bejelentés előtt megtekinthetünk néhány fényképet a keresztségben Samsung SGH-P220 nevet kapott újdonságról.

Míg a Samsung SGH-P180 széthajtható kialakítást kapott, addig a Samsung SGH-P220 candybar, vagyis hagyományos formavilágú. A mintegy 110 milliméter hosszú készülékben egy háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modul teljesít szolgálatot. HSDPA és UMTS nincs a telefonban, de GPRS és EDGE igen, és mint ugyebár már említettem, a P220 Wi-Fi hálózatokban is használható. A több különböző színváltozatban érkező Samsung SGH-P220 kapcsán szólnunk kell még a microSD memóriakártyás bővíthetőségről, a Bluetooth 2.0 adatátvitelről, a fejlett MP3/AAC zenelejátszó alkalmazásról, illetve a diktafon és képszerkesztő funkciókról.

Végül pedig röviden arról, hogy pontosan mi is ez az UMA/Wi-Fi technológia: a licensz nélküli mobil hozzáférés (Unlicensed Mobile Access) olyan új technológiát jelent, mely engedélyhez nem kötött, vezeték nélküli technológiákkal, például WLAN-nal vagy Bluetooth-szal egészíti ki a szolgáltatók hálózatát. Az UMA a szolgáltatók és a felhasználók számára egyaránt új lehetőségek sorát kínálja. A fogyasztók a WLAN rádió-hozzáféréssel a jobb minőségű beltéri kapcsolat előnyeit élvezhetik, a szolgáltatók számára pedig az UMA lehetővé teszi, hogy alternatív rádió-hozzáféréssel teljes mértékben kihasználhatják cellás hálózatukat. Az UMA-val költséghatékony módon bővíthető tovább a cellás hálózat olyan otthonokban vagy irodákban, ahol a belső cellás lefedettség kiépítése túl nehéz vagy költséges lenne.

Az a felhasználó például, akinek otthonában nincsen mobillefedettség, most a WLAN hálózat kiépítése után UMA-képes készülékkel telefonálhat otthonról. Ha elhagyja a WLAN hatósugarát, akkor a telefon automatikusan a cellás hálózatra vált, és a hang-, vagy az adathívás zökkenőmentesen folytatódik. Ugyanez fordítva is működik: az UMA-képes telefonon beszélő felhasználó készüléke a megfelelő WLAN hotspotot érzékelve megszakítás nélkül vált a cellás hálózatról WLAN-ra. A fogyasztók telefonjukat a normál telefonszámukkal együtt használhatják függetlenül attól, hogy a cellás hálózathoz, vagy a WLAN hotspothoz csatlakoznak. Az UMA hívásokat a használt WLAN hotspottól függetlenül mindig az ügyfél SIM-kártyájára számlázzák.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés