Connect with us

technokrata

Megölték, de a Google Earth kiderítheti, ki a tettes

Kütyük

Megölték, de a Google Earth kiderítheti, ki a tettes

Az első ismert alkalom, amikor a Google földfelszínt megjeleníteni képes programja segíthet megoldani egy bűnügyet.

Egy fiatal nő halálának vizsgálatában nyújthat segítséget az amerikai szoftver a gyilkossági részlegen dolgozó rendőrök számára, adta hírül nemrég a The New Zealand Herald. Ausztrál nyomozók dolgoznak annak a szerencsétlenül járt asszonynak az ügyén, akit egy üres Melbourne-i ház előkertjében találtak meg, kék, műanyag zsákokba csavarva. Ennek az épületnek a tulajdonosa fedezte fel a testet, miközben kertészkedett.

A 20 és 30 éves kor közé tehető, ázsiai származású nő nehezen azonosítható, és ez a nyomozást is igen problémássá teszi. A rendőrség ezért abban reménykedik, hogy a Google Earth segíteni fog. A hatóságok óriási szerencséjére ugyanis nagyjából a feltételezett gyilkosság időpontjában járt arrafelé az amerikai vállalat egyik furgonja, mellyel képeket készítettek az utcaszintű nézet életű visszaadásáért. Talán lesz a felvételek között olyan, ami hozzájárulhat a nyomozás előrelendítéséhez, legalábbis a rendőrök ebben reménykednek.

Számos, kevésbé szomorú eseményhez köthető eseményről szerezhettünk már tudomást a Google Earth révén. Egyes műholdfelvételeken például látszik a földbe csapó villámlás, némelyik repülőtéren az éppen fel- vagy leszálló repülőgépek, és még hosszan lehetne sorolni. Aki a saját szemével szeretne meggyőződni erről, annak érdemes beszereznie a legújabb változatot, melyet innen lehet letölteni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle