Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

Kütyük

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

HTTP/FTP/Bitorrent/Youtube állományok, és akár komplett website-ok letöltése: Free Download Manager.

Az Internet Explorer még a hetes kiadás után is adós maradt egy jó letöltőmenedzser funkcióval – az űrt ezért számos szoftver továbbra is kihasználja. Ilyen például a megszakadt letöltéseket folytatni tudó, többszálas letöltésre képes, ugyanakkor ingyen (freeware) használható Free Download Manager (FDM), amely a minap újult meg és vált letölthetővé.

Maga a szoftver lehetővé teszi, hogy nem csak HTTP, hanem HTTPS és FTP site-okról is a megszakadt adatátvitelt folytatni képes módon töltsünk le. Sőt, támogatja a Bittorrent file-transzfert. Mindezt természetesen akár sokkal gyorsabban is végre tudja hajtani, mintha böngészőből kezdeményeztük volna a letöltést – alkotói szerint a többszálas, P2P kialakításnak köszönhetően akár 600%-kal is gyorsabbá válhat egy-egy állomány beszerzése.

A GNU General Public License alatt terjesztett alkalmazás emellett kínál egy olyan extrát, amit eddig csak elvétve találhatott meg az internetező: le tudja menteni winchesterre a flash videókat is. Nem okoz tehát gondot a Youtube, a Google Video és más filmmegosztó szolgáltatások nekünk tetsző klipjeinek archiválása sem. Emellé ráadásul a felhasználó részesévé válhat egy nagy közösségnek is, amely értékeli az egyes állományokat. Ez segíti a tájékozódást, hogy az adott file-t mennyire érdemes letölteni, mit tapasztaltak a többiek ezzel kapcsolatban. Nem meglepő módon ez a fajta kontroll szinte teljesen kiiktatja a használhatatlan és/vagy veszélyes állományok letöltésének veszélyét.

Mire képes még a FDM? Beállítható sávszélesség korlátozás, szervezhetővé és ütemezhetővé válnak a letöltések, komplett website-okat tölthetünk le HTML Spidere révén, Interneten keresztül távolról is vezérelhető stb. Érdemes tehát próbát tenni: a legújabb, 2.5.736-os változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés