Connect with us

technokrata

Feketén-fehéren: Nokia N82 csúcsmobil

Kütyük

Feketén-fehéren: Nokia N82 csúcsmobil

Lássuk, hogyan mutat az új Nokia csúcsmobil egy kicsit más köntösben!

Mint ismeretes, a november közepén debütált Nokia N82 jelenleg csak és kizárólag ezüst színben kapható, de több mint valószínű, hogy a finnek hamarosan újabb színváltozatokban is piacra dobják majd a készüléket. Egy lelkes Photoshop felhasználónak köszönhetően viszont akár már most is megnézhetjük, hogy körülbelül hogyan is nézne ki a telefon feketében, illetve fehérben.

A candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítású, N-Gage kompatibilis Nokia N82 114 grammot nyom a mérlegen, 112 milliméter hosszú, 50,2 milliméter széles és 17,3 milliméter vastag. A QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontású és 2,4 colos képátlójú TFT display 16,7 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni, az 5 megapixeles (2.592×1.944 képpont, CMOS) digitális fényképezőgép modul kapcsán pedig nem mehetünk el szó nélkül a Carl Zeiss optika, az elhúzható lencsevédő, valamint az immár nem LED-, hanem xenon-alapú, vagyis nagyobb fényerejű vaku mellett. Videókamkorder (MPEG-4) módban VGA felbontásra és 30 fps sebességre képes a telefon.

Az N82 automatikus kijelző elfordítással van felvértezve, vagyis a kijelző orientációja annak megfelelően változik, hogy mi éppen függőlegesen, avagy vízszintesen tartjuk a mobilt. Ez a funkció egyébként minden helyzetben életképes, vagyis például névjegyzék böngészéskor, e-mail írás közben, vagy webezéskor is. A Nokia N95 (8GB) erre egyébként csak akkor képes, ha feltelepítünk rá egy bizonyos RotateMe nevezetű külsős alkalmazást.

Az S60 3rd Edition Feature Pack 1 platformra építkező Nokia N82 A-GPS (Nokia Maps), Wi-Fi (802.11b/g) és Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilis, képe pedig akár hagyományos televíziós készülékeken is megjeleníthető, köszönhetően a TV-kimenet funkciónak. A 100 MB-os belső memória jó szokás szerint microSD memóriakártyákkal bővíthető, ezenkívül pedig többek közt egy 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat is található a telefonon.

A GRPS, EDGE, UMTS és HSDPA (3,6 Mbit/s) kompatibilis, négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia N82 máris kapható a kereskedelmi forgalomban – a 2 GB-os microSD kártyával együtt szállított készülék hivatalos listaára 450 euró, vagyis mintegy 115 ezer forint. A telefonról készített részletes tesztünk az alábbi linken olvasható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle