Connect with us

Hirdetés

technokrata

UPC Chello – duplázódó kapacitás

Kütyük

UPC Chello – duplázódó kapacitás

A nagy adatátvitel érdekében.

Lakossági internethálózata fejlesztésének egyik újabb lépéseként a UPC a duplájára növelte a magyarországi központi világhálós adatforgalmi kapacitását. A UPC a hazai internet-szolgáltatók közül elsőként 20 gigabites redundáns (azaz 2×20 Gb-es) kapcsolatot alakított ki a többi szolgáltatóval összeköttetést teremtő BIX (Budapest Internet Exchange) központban. Így jelenleg a holland központú cég magyar leánya rendelkezik a legnagyobb átviteli kapacitással a hazai adatcsere-központban.

A jelentős fejlesztést, az eddigi 2×10 Gb-es BIX-kapcsolat duplájára emelését a UPC-előfizetők adatforgalmának folyamatos, lényeges növekedése tette szükségessé. A Chello internet-szolgáltatások felhasználóinak száma az elmúlt egyéves időszakban mintegy 40%-kal bővült és mára meghaladja a 260 ezret. Összesített hazai adatforgalmuk azonban az elmúlt alig több mint fél év alatt csaknem a duplájára emelkedett.

A UPC az eddigi legnagyobb mértékű internethálózati fejlesztését és kapacitásbővítését valósította meg, amikor idén márciustól új internet-szolgáltatási portfoliót vezetett be. A régiek helyébe lépett, továbbfejlesztett Chello-csomagok a korábbiaknál akár több mint tripla sebességet biztosítanak és megszűntek addigi adatforgalmi szabályaik is. Ekkortól először vált elérhetővé lakossági felhasználók számára 20 Mbps sebességű internet-kapcsolat.

Az adatcsere-központi kapacitásbővítés mellett a következő hónapokban még további jelentős fejlesztések várhatóak a UPC hálózati kapacitásának növelésében is.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés