Connect with us

technokrata

Kis karácsony, nagy karácsony – mennyit és mire költ a magyar?

Kütyük

Kis karácsony, nagy karácsony – mennyit és mire költ a magyar?

Alkalmanként másfélszer többet, mint tavaly. És mire? Számítógépre, játékra, és az erotika sem maradhat ki. További érdekességek cikkünkben.

Egyre többen és többet vásárolnak karácsony előtt az online piactereken, a 150 kereskedő kínálatát az interneten elérhetővé tévő Depo.hu statisztikái szerint. Már a korábbi években is megfigyelhető volt, hogy decemberben ugrásszerűen, 30-40 százalékkal növekszik a látogatói szám egy átlagos hónaphoz képest, míg az egy látogatóra jutó termékeladás csaknem felével nő. A statisztikákból azonban az is kitűnik, hogy egy-egy online vásárláskor évről évre többet – jóval az infláció mértéke felett növekvő arányban – költenek a látogatók: míg egy évvel ezelőtt átlagosan nettó 20 700 forint értékű termék került a kosárba, mára ez az összeg csaknem másfélszeresére nőtt (31 000 forint).

Széles képernyőjű monitorok az élen
A Depo.hu a korábbi évekhez hasonlóan összeállította a legnépszerűbb termékek listáját is. „Idén kissé háttérbe szorult a digitális fényképezőgépek iránti érdeklődés, megnőtt viszont a kereslet a fényképek nyomtatására alkalmas tintasugaras printerek iránt. De szintén népszerűek a PDA-val integrált GPS vevők.” – emelte ki Szabari László, a Hírek Média Depo.hu üzletágának vezetője.

Változás történ a monitorok iránti keresletben is: amellett, hogy az egyre nagyobb, 19, 20, sőt 22 colos készülékeket vásárolnának a legtöbben, a top10-ben négy 16:9-es, széles képernyőjű monitor található.

Bővülő választék, karácsonyi katalógus
A Depo már a mostani karácsonyra készülve bővítette választékát, így a látogatók mostantól szemezgethetnek a Játékpalota 15 ezres gyermekjáték-kínálatából is. Szintén az ajándékválasztást segíti a Depo és a Terminal vezetői által létrehozott rendhagyó karácsonyi katalógus, mely az ár és a minőség együttes figyelembe vételével ad ötleteket az ajándékozáshoz. Ezen felül – a felnőtt korosztály számára – már elérhető a 450 borfajtát kínáló borkatalógus és a mintegy 4000 erotikus holmit összegyűjtő Depo Erotika is.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle