Connect with us

Hirdetés

technokrata

Extravagancia: már kapható a Porsche a Vodafone-nál

Kütyük

Extravagancia: már kapható a Porsche a Vodafone-nál

Egy új mobiltelefon a különlegességek szerelmeseinek.

A Vodafone felvette termékkínálatába a nyár elején bejelentett Porsche mobiltelefont. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a készülék egyelőre csak a német Vodafone-nál kapható, mindenesetre több mint valószínű, hogy hamarosan a magyar Vodafone is forgalmazni fogja a ritkaságot. Erre abból következtetek, hogy a Vodafone egyik közelmúltbéli budapesti sajtótájákoztatóján már volt alkalmam kipróbálni a készülék magyar szoftveres változatát. Erről a telefonról készültek egyébként az alábbi fotók is.

És akkor most az árakról. A német Vodafone előfizetés nélkül nem kevesebb mint 1.198 eurót (302 ezer forint) kér a telefonért, melynek ára új előfizetés vásárlása esetén sem túl kedvező, egész pontosan 998 euró (251 ezer forint). Ez nem kis pénz, de a Porsche telefon még így is jelentősen olcsóbb, mint például az 1 millió forintos legolcsóbb Vertu luxusmobil, melyből akár még 20 millió forintos változat is kapható.

Porsche P9521
Abszolút felsőkategóriás készülékről lévén szó, nem meglepő, hogy a telefonon sehol sem találunk olcsó műanyagokat, azok helyét ugyanis alumínium veszi át. Az egyetlen alumínium szeletből készített borításon kívül nem mehetünk el szó nélkül a speciális kijelzőüveg mellett sem, mely a fejlesztők szerint abszolút karcolásálló.

A P9521 típusjelzésű, hivatalosan idén nyár elején bejelentett mobiltelefon csukott helyzetben 91 milliméter hosszú, 48 milliméter széles és 18,4 milliméter vastag, vagyis csak nagy jóindulattal lehetne ultra-vékonynak nevezni, mint ahogy a 140 grammos tömeg sem teszi éppen pehelysúlyúvá a készüléket.

Érdekesség, hogy ezúttal többek közt egy ujjlenyomat szenzort is kapunk a pénzünkért: ez a funkció nem csak a biztonság növelésére hivatott, hanem segítségével akár az is megoldható, hogy minden egyes ujjunkhoz más-más funkciót társítsunk. Magyarul, ha például a mutatóujjunkkal tapintunk rá a szenzorra, akkor elindul az e-mail kliens, ha pedig a középső ujjunkkal, akkor az a naptár alkalmazást kelti életre.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező kijelző a megszokottól eltérően nem TFT, hanem AM-OLED technológiájú. A 262 ezer színárnyalatú panel 320×240 pixeles (QVGA) felbontású. A hátlapban egy 3,2 megapixeles felbontású kamera kapott helyet, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókuszos és optikája mellett vaku (dupla LED) is található. A 30 MB kapacitású belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) P9521 a GPRS és EDGE adatátvitelt támogatja, az UMTS-t és a Wi-Fi-t viszont sajnos nem. A készülék kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 1.2 és USB interfész, a fejlett zene- és videólejátszó funkció, valamint a 3,5 órás beszélgetési idő és a 10 napos készenlét.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés