Connect with us

technokrata

Extravagancia: már kapható a Porsche a Vodafone-nál

Kütyük

Extravagancia: már kapható a Porsche a Vodafone-nál

Egy új mobiltelefon a különlegességek szerelmeseinek.

A Vodafone felvette termékkínálatába a nyár elején bejelentett Porsche mobiltelefont. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a készülék egyelőre csak a német Vodafone-nál kapható, mindenesetre több mint valószínű, hogy hamarosan a magyar Vodafone is forgalmazni fogja a ritkaságot. Erre abból következtetek, hogy a Vodafone egyik közelmúltbéli budapesti sajtótájákoztatóján már volt alkalmam kipróbálni a készülék magyar szoftveres változatát. Erről a telefonról készültek egyébként az alábbi fotók is.

És akkor most az árakról. A német Vodafone előfizetés nélkül nem kevesebb mint 1.198 eurót (302 ezer forint) kér a telefonért, melynek ára új előfizetés vásárlása esetén sem túl kedvező, egész pontosan 998 euró (251 ezer forint). Ez nem kis pénz, de a Porsche telefon még így is jelentősen olcsóbb, mint például az 1 millió forintos legolcsóbb Vertu luxusmobil, melyből akár még 20 millió forintos változat is kapható.

Porsche P9521
Abszolút felsőkategóriás készülékről lévén szó, nem meglepő, hogy a telefonon sehol sem találunk olcsó műanyagokat, azok helyét ugyanis alumínium veszi át. Az egyetlen alumínium szeletből készített borításon kívül nem mehetünk el szó nélkül a speciális kijelzőüveg mellett sem, mely a fejlesztők szerint abszolút karcolásálló.

A P9521 típusjelzésű, hivatalosan idén nyár elején bejelentett mobiltelefon csukott helyzetben 91 milliméter hosszú, 48 milliméter széles és 18,4 milliméter vastag, vagyis csak nagy jóindulattal lehetne ultra-vékonynak nevezni, mint ahogy a 140 grammos tömeg sem teszi éppen pehelysúlyúvá a készüléket.

Érdekesség, hogy ezúttal többek közt egy ujjlenyomat szenzort is kapunk a pénzünkért: ez a funkció nem csak a biztonság növelésére hivatott, hanem segítségével akár az is megoldható, hogy minden egyes ujjunkhoz más-más funkciót társítsunk. Magyarul, ha például a mutatóujjunkkal tapintunk rá a szenzorra, akkor elindul az e-mail kliens, ha pedig a középső ujjunkkal, akkor az a naptár alkalmazást kelti életre.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező kijelző a megszokottól eltérően nem TFT, hanem AM-OLED technológiájú. A 262 ezer színárnyalatú panel 320×240 pixeles (QVGA) felbontású. A hátlapban egy 3,2 megapixeles felbontású kamera kapott helyet, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókuszos és optikája mellett vaku (dupla LED) is található. A 30 MB kapacitású belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) P9521 a GPRS és EDGE adatátvitelt támogatja, az UMTS-t és a Wi-Fi-t viszont sajnos nem. A készülék kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 1.2 és USB interfész, a fejlett zene- és videólejátszó funkció, valamint a 3,5 órás beszélgetési idő és a 10 napos készenlét.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle