Connect with us

Online játék miatt tönkremenő számítógépek

Kütyük

Online játék miatt tönkremenő számítógépek

Egy gyors frissítés és máris használhatatlanná válik a PC.

Az űr végtelensége mindig is hívogatóan hatott az emberiségre. A Föld légköréből való kilépés azonban nagyon költséges és veszélyes vállalkozás, így legtöbbünknek csupán az álmodozás marad – illetve néhány számítógépes játék, melyben legalább virtuálisan megtapasztalhatjuk az univerzum nagyságát. Ilyen például az EVE Online is, melyben elképesztő mennyiségű naprendszert, bolygót lehet felfedezni. Népszerűségére jellemző, hogy több mint 200 ezer előfizetővel rendelkezik, vagyis a nagyobb MMO (massively multiplayer online) játékok közé tartozik.

Nemrég ez a rajongói tábor (illetve a szoftver fejlesztője) került kínos helyzetbe: egy, az EVE Online-hoz kiadott frissítés komoly galibát okozott. A Trinity nevű update ugyan továbbfejlesztett grafikus motort ígért a játékhoz, ehelyett azonban a Windows XP-s számítógépek kálváriáját okozta. A frissítés ugyanis egyszerűen eltávolította a boot.ini állományt a rendszerből, aminek következtében sok felhasználónak nem maradt más választása, mint az operációs rendszer teljes újratelepítése.

A hiba létét elismerték a fejlesztők is, akik közleményt adtak ki az eset kapcsán. Ebben arról tájékoztatják a nyilvánosságot, hogy a Classic Graphics Contentről a Premium Graphics Contentre való frissítéssel valóban törlésre kerülhet a boot.ini file. Azoknak, akik már megtették ezt a váltást, azt javasolják, hogy ne indítsák újra számítógépüket addig, amíg az esetet meg nem oldják a fejlesztők. Ellenkező esetben a fent már említett újratelepítés vár a játszani vágyókra.

Az EVE Online mögött álló CCP Games egyelőre el is távolította a patch letölthetőségét.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom