Connect with us

technokrata

A Nokia ilyen mobilról álmodik

Kütyük

A Nokia ilyen mobilról álmodik

A Nokia ezúttal egy érdekes új koncepcióval rukkolt elő.

A Nokia Eco Sensor Concept névre keresztelt újdonság tulajdonképpen nem is egy, hanem két készülék együttese: a finnek elképzelése szerint az Eco Sensor áll egyrészt egy high-tech mobiltelefonból, másrészt pedig egy hozzá csatlakoztatható érzékelőből. A fejlesztők szerint a mobiltelefon az ismerősökkel és barátokkal történő kapcsolattartásért felelős, a szenzor pedig számos információval szolgál a felhasználó és környezetének állapotáról (vérnyomás, pulzusszám, időjárás).

A szenzort a tervek szerint karperecként, vagy nyakláncként lehetne viselni, melynek energiaellátásáról egy parányi napelem gondoskodna. Az érzékelő és a full érintőkijelzős mobiltelefon közötti kapcsolat NFC-re (Near Field Communication) és RFID-re (Radio Frequency Identification) épül.

A designerek szerint mind a szenzor, mind pedig a telefon a lehető legkisebb méretekkel és tömegekkel rendelkezne, és újrafelhasznált, környezetbarát anyagokból készülne, ezenkívül pedig a készülékek fogyasztását is a lehető legalacsonyabb szintre szeretnék csökkenteni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a jelenleg még csak terv szintjén létező Nokia Eco Sensor Concept pontosan mikor jelenhet majd meg a kereskedelmi forgalomban.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle