Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden diáknak GPS-mobilt kell használnia!

Kütyük

Minden diáknak GPS-mobilt kell használnia!

No, ilyenről sem hallhattunk még az eddigiekben.

Az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben van egy bizonyos Montclair State University nevezetű oktatási intézmény, mely most arra kötelezi összes hallgatóját, hogy beépített GPS-vevővel rendelkező mobiltelefont vásároljon magának. Az egyetem vezetői szerint erre a hallgatók maximális biztonsága érdekében van szükség.

Tudni lehet, hogy a telefonokat az egyetemen keresztül a Sprint mobil szolgáltatótól kell megvásárolniuk az egyetemistáknak. Maga a készülék, illetve a hozzá kapcsolódó tizenkét hónapos szolgáltatás 420 dollárba (72 ezer forint) kerül. Ezért az összegért havonta 50 percnyi ingyen beszélgetést kapnak a hallgatók, SMS-t pedig korlátlan mennyiségben küldhetnek.

A mindenképpen rendhagyó új rendeletet egyesek örömmel fogadták, mások viszont nemtetszésüket fejezték ki, mondván, hogy a legtöbb egyetemistának már van egy saját mobil készüléke és előfizetése, így nincs sok értelme annak, hogy új telefon és előfizetés vásárlására kötelezik őket. Az oktatási intézmény vezetői az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy az egyetemnek nem származik bevétele az új rendelet kapcsán.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés