Connect with us

technokrata

Sony Ericsson P5i: az új csúcsmodell

Kütyük

Sony Ericsson P5i: az új csúcsmodell

A japán-svéd gyártó már javában dolgozik vadonatúj high-end modelljének fejlesztésén.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy a Sony Ericsson november 15-én jelenti be hivatalosan új smartphone-ját, az azt megelőzően P3i-kénti is jegyzett P5i-t, azonban mint tudjuk, erre végülis akkor még nem került sor. A Sony Ericsson P5i-t várhatóan csak 2008. február elején mutatják majd be, mi viszont addig is tekintsük át röviden, hogy jelenleg milyen előzetes információk állnak rendelkezésünkre a készülékkel kapcsolatban!

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a Sony Ericsson P1i nagytesójában egy 2,8 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző teljesít majd szolgálatot, mely elsősorban QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, illetve 18 bites színmélységéről (262 ezer színárnyalat) ismerszik meg. Mint ismeretes, a rivális Nokia N95 8GB-ban egy hasonló méretű és felbontású TFT LCD található, ez a panel viszont 16 millió színű, de nem érintésérzékeny.

A négynormás (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett Sony Ericsson P5i a várakozások szerint GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokban (maximum 3,6 Mbit/s) egyaránt használható és a GPS sem hiányzik belőle. A készülék megkapja a Sony Ericsson K850i kameráját, ami ugyebár 5 megapixelt, xenon vakut és QVGA videórögzítést jelent.

A 300 MHz-es processzorra, 128 MB RAM-ra és 256 MB ROM-ra épülő, Symbian szoftveres és UIQ interfészes újdonság microSD és Memory Stick Micro memóriakártyákat egyaránt képes kezelni. Említést érdemel továbbá az USB 2.0 és Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitás, valamint a szabványos 3,5 milliméteres audiocsatlakozó aljzat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle