Connect with us

technokrata

Újfajta zeneletöltés – a könnyűzene megmentője!?

Kütyük

Újfajta zeneletöltés – a könnyűzene megmentője!?

Decemberben indul a rendkívül könnyen használható 17611 Rádió SMS szolgáltatás.

Világszinten is egyedülálló találmánnyal rukkolt elő egy magyar cég, mely nagyban javíthat a könnyűzenei élet szereplőinek az elmúlt években igencsak nehézzé vált helyzetén. A zenészek munkáját ugyanis nagyban nehezíti az, hogy a kalózlemezek, és a file-cserélő oldalakon történő dalletöltések után nem illeti meg őket jogdíj, ezért munkájuk anyagi ellentételezése az elmúlt években jelentősen csökkent, így több zenekar, előadó, szerző megélhetése került veszélybe – olvasható a hivatalos sajtóközleményben.

Nehezíti helyzetüket továbbá, hogy a rendezvények, szórakozóhelyek is mind ritkábban tudnak arra pénzt fordítani, hogy koncertekkel színesítsék programjaikat. Ezért az iparág egyik fő célkitűzésévé vált, hogy más területen próbálja meg biztosítani a zenészek megélhetését, hogy azok a közönség igényeit továbbra is kielégíthessék.

A hazai zeneipar a fizikai hanghordozók értékesítésének területén elveszített jogdíjakat mindeddig nem tudta digitális bevételekkel kompenzálni. Márcsak azért sem, mert az alternatívaként felmerülő telefonos csengőhang letöltés a jelenleg működő kódrendszerek miatt egyelőre bonyolultan működik.

A 17611 Rádió SMS elnevezésű találmány lényege, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően, bonyolult, összetett kódok használata nélkül teszi lehetővé mobil tartalmak – elsősorban true tone és polifonikus csengőhangok – letöltését. A találmány nagyságrendekkel leegyszerűsíti a felhasználó részére a megrendelési folyamatot.

A felhasználónak nem kell ismernie sem az általa kiválsztott dal előadóját, sem a dal címét, sem pedig annak hosszú, bonyolult kódját, amint észleli kedvenc dalát egy médiumban, az elhangzás alatt egy meghatározott telefonszámra elküldi a médium nevét. A rendszer felhasználó által küldött SMS alapján beazonosítja, hogy az adott SMS elküldésekor az adott médiumban mely előadó mely dala hangzott el. Az így beazonosított dalból előre elkészített polifonikus, vagy true tone csengőhang WAP linkjét a rendszer egy válasz SMS-ben juttatja el a felhasználóhoz.

Ezáltal a találmány lényegében változtatja meg a mobiltartalomhoz jutás jelenlegi gyakorlatát. Előzetes közvéleménykutatások alapján ezzel a módszerrel a felhasználók sokkal nagyobb valószínűséggel töltik le kedvenc dalukat, ezáltal jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, a zenészek jogdíjai növekedjenek és lehetőségük legyen a továbbiakban is dolgozni, alkotni. (Az új talalmány sajtóbemutatója holnap lesz, mely rendezvényről természetesen külön cikkben fogunk beszámolni.)

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle