Connect with us

technokrata

A legfrissebb: itt a Nokia első bio-telefonja!

Kütyük

A legfrissebb: itt a Nokia első bio-telefonja!

Ezúttal fókuszban a környezettudatos gondolkodásmód.

A Nokia 2007 végén elérkezettnek látta az időt arra, hogy bejelentse első ˝zöld˝ mobiltelefonját, és a zöld ezúttal természetesen nem a készülék színére értendő. A Nokia 3110 Evolve névre keresztelt újdonság érdekessége az úgynevezett bio-borítás, melynek mintegy 50 százaléka újrahasznosított anyagokból készült. A telefon dobozát is 60 százalékban újrafelhasznált anyagokból állítják elő, és jelentősen kisebb méretű, mint egy átlagos mobiltelefon doboz. Újdonság továbbá az AC-8 típusjelzésű töltőkészülék, mely feleslegesen nem pocsékolja az energiát, ha valaki például hosszú órákon át a konnektorba dugva hagyja.

A 108,5 milliméter hosszú, 45,7 milliméter széles és 15,6 milliméter vastag Nokia 3110 Evolve egy háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modul birtokosa, a vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül pedig a GRPS Class 10-et és az EDGE Class 10-et támogatja.

A TFT technológiájú, 2,2 colos képátlójú folyadékkristályos kijelző egy alsó-középkategóriás darab, lévén hogy a 262 ezer színárnyalatú panel felbontása mindössze 128×160 képpont. Az integrált fényképezőgép sem egy különösen nagy tudású darab, segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A belső memória csupán 9 MB kapacitású, azonban szerencsére bővíthető, még pedig microSD (TransFlash) memóriakártyák révén (maximum 2 GB).

A Nokia 3110 Evolve kapcsán említést érdemel még az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, a sztereó FM rádió, az infravörös port, az USB és Bluetooth csatlakoztathatóság, illetve az xHTML kompatibilis webböngésző alkalmazás. A 370 órás készenléti idejű, illetve 4 órás beszélgetési idejű Nokia újdonságban egy 1.020 mAh kapacitású akkumulátor teljesít szolgálatot.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle