Connect with us

Már hazánkban is kapható a Nokia N82 csúcsmobil

Kütyük

Már hazánkban is kapható a Nokia N82 csúcsmobil

Szépen lassan Magyarországot is meghódítja magának az újdonság.

Az elmúlt napokban egyre több hazai GSM kereskedés árlistájában bukkant fel egy új tétel, még pedig egész konkrétan a Nokia N82. A néhány hete bejelentett telefon kezdőára jelenleg 135-140 ezer forint körül mozog. Vásárlás előtt természetesen érdemes odacsörögni a kiszemelt boltba, hogy ténylegesen van-e raktáron az N82-ből, mely a kezdeti időkben, karácsonyig minden bizonnyal hiánycikk lesz.

Megjegyzendő továbbá, hogy a Nokia hazai képviseletének álláspontja szerint a Nokia N82 hivatalosan csak a jövő esztendő elején érkezik majd meg hazánkba, még pedig mintegy 150 ezer forintos áron. Amúgy az N82 hivatalos európai listaára 450 euró, vagyis mintegy 114 ezer forint.

Nokia N82
A candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítású, N-Gage kompatibilis Nokia N82 114 grammot nyom a mérlegen, 112 milliméter hosszú, 50,2 milliméter széles és 17,3 milliméter vastag. A QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontású és 2,4 colos képátlójú TFT display 16,7 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni, az 5 megapixeles (2.592×1.944 képpont, CMOS) digitális fényképezőgép modul kapcsán pedig nem mehetünk el szó nélkül a Carl Zeiss optika, az elhúzható lencsevédő, valamint az immár nem LED-, hanem xenon-alapú, vagyis nagyobb fényerejű vaku mellett. Videókamkorder (MPEG-4) módban VGA felbontásra és 30 fps sebességre képes a telefon.

Az N82 automatikus kijelző elfordítással van felvértezve, vagyis a kijelző orientációja annak megfelelően változik, hogy mi éppen függőlegesen, avagy vízszintesen tartjuk a mobilt. Ez a funkció minden helyzetben életképes, vagyis például névjegyzék böngészéskor, e-mail írás közben, vagy akár játék közben is. A Nokia N95 (8GB) erre egyébként csak akkor képes, ha feltelepítünk rá egy bizonyos RotateMe nevezetű külsős alkalmazást.

Az S60 3rd Edition Feature Pack 1 platformra építkező Nokia N82 A-GPS (Nokia Maps), Wi-Fi (802.11b/g) és Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilis, képe pedig akár hagyományos televíziós készülékeken is megjeleníthető, köszönhetően a TV-kimenet funkciónak. A 100 MB-os belső memória jó szokás szerint microSD memóriakártyákkal bővíthető, ezenkívül pedig többek közt egy 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat is található a telefonon.

A GRPS, EDGE, UMTS és HSDPA (3,6 Mbit/s) kompatibilis, négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia N82 2 GB-os microSD kártyával együtt kerül forgalomba. A telefonról készített részletes tesztünk az alábbi linken érhető el.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom