Connect with us

technokrata

Exkluzív: Motorola-Sony Ericsson konferencián jártunk

Kütyük

Exkluzív: Motorola-Sony Ericsson konferencián jártunk

Hogy mi köti össze az amerikai székhelyű Motorolát és a japán-svéd Sony Ericssont? Nos, a kérdésre az alábbi cikkünkből hamarosan fény derül!

November 29-én és 30-án hazánk fővárosába látogatott a UIQ Technology, és számos érdekes előadás révén egy kétnapos konferencia keretein belül ismertette meg az érdeklődőket a UIQ múltbéli és jelenlegi helyzetével, illetve közeljövőt érintő terveivel.

A Motorola és a Sony Ericsson hazai képviseletei által furcsa módon szépen elhallgatott, már-már titkolt rendezvényen a világ húsz országából százötven fő vett részt, fejlesztők és újságírók egyaránt. Magyar mobil szakújságíróként egyedül én képviseltem hazánkat a Budai Várban megrendezett, UIQ Fast Track nevezetű összejövetelen.

Mint azt a bevezető előadásból megtudhattuk, a UIQ Technology-t 1998-ban alapították és jelenleg mintegy 360 alkalmazottat foglalkoztat Európában. A Svédország déli részén található központban 310-en dolgoznak, az idén májusban nyílt budapesti irodában 40-en, a most ősz elején megnyitott londoni kirendeltségben pedig 10-en.

Mint ismeretes, sokáig csak a Sony Ericsson tolta a UIQ szekerét, de a közelmúltban 50 százalékos részesedést vásárolt a cégben a Motorola, így most már két mobilgyártó világcég támogatását élvezi ez a platform.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle