Connect with us

technokrata

Mi lesz az Internet-adóval?

Kütyük

Mi lesz az Internet-adóval?

Mostanra tervezték a bevezetését – kiderült, hogyan döntöttek a képviselők az ügyben.

Még a nyár elején írtunk arról, hogy az Egyesült Államokban már évek óta pedzegetik: az online tevékenységeket ugyanolyan elbírálás alá kellene vonni adózás szempontjából, mint az offline üzleti szolgáltatásokat. Ennél általánosabb dolgokkal foglalkozott az a lobby, amely arról akarta meggyőzni az USA Kongresszusát, hogy őszre dolgozza ki azokat a jogszabályokat, amelyek az internetes kereskedelem megadóztatását segítenék elő. Emellett az Internet-hozzáférések utáni adók befizetését is szerették volna elérni, növelendő az észak-amerikai ország bevételeit. Ismeretes, hogy nálunk ez utóbbi a kezdetek óta létezik: ÁFA-terhet mindenféle (legális) Internet-hozzáférés után kell fizetni hazánkban.

Nos, az USA-beli internetezők fellélegezhetnek: a Kongresszus elutasította az „Internet-adó” bevezetését, illetve ennek a lehetőségnek a gyakorlatba való átültetéséről szóló újabb megbeszéléseket 2014-re tolta ki. Méghozzá nagyon egyhangúan: az USA Képviselőháza 402-0 arányban döntött az online tevékenységekre vonatkozó adók moratóriumának újabb hét évre szóló meghosszabbításáról.

Mi a következő lépés? A képviselőház döntését az elnöknek, el kell fogadnia vagy el kell utasítania. George Bush valószínűleg támogatni fogja az amerikai honatyákat, hiszen jó ideje hangoztatta már véleményét az adótiltás kiterjesztéséről. Vagyis úgy tűnik, hogy az amerikaiak megnyugodhatnak: a következő évtized közepéig nem kell ettől az újabb adónemtől tartaniuk. Ez egyben új rekordot is jelent: egy bevezetésre váró adófajtára soha ennyi ideig nem mondtak ki még moratóriumot az Egyesült Államokban.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák