Connect with us

technokrata

Jelentős vérfrissítést kap a Nokia N93!?

Kütyük

Jelentős vérfrissítést kap a Nokia N93!?

A finnek közelmúltbéli multimédiás csúcskészüléke hamarosan új funkciókkal gazdagodhat.

Emlékezetes, hogy a Nokia augusztus végén jelentette be, hogy valamikor az idei esztendő utolsó negyedévében fogja kiadni a vadonatúj N-Gage mobil játék platformot. Mint ismeretes, az N-Gage mostantól már nem egy-két spéci játékmobilt jelent, hanem egy a Nokia okostelefonokon széles körben használatos platform megoldást.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az új N-Gage őrület a Nokia N93-at is meghódítja magának, vagyis az N93 hamarosan egy új firmware-t fog kapni. Ez a szoftver várakozások szerint nem csak az N-Gage támogatás révén hoz újat, hanem talán végre már sztereó Bluetooth funkcióval is felvértezi a telefont. A közelmúltban egyébként többek közt az N93i, az N73 és az N76 is olyan új firmware-t kapott, mely a korábbiakkal ellentétben immár rendelkezik Bluetooth A2DP profillal.

Nokia N93
A csukott helyzetben 119 milliméter hosszú, 56 milliméter széles és 28 milliméter vastag Nokia N93-ban egy 2,4 colos képátlójú, 240×320 pixeles (QVGA) felbontású TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak.

A 3 megapixeles, vagyis 2.048×1.536 pixeles felbontású kamera háromszoros optikai zoommal rendelkezik. Ehhez még hozzájön, hogy a Carl Zeiss Vario-Tessar optikás fényképezőgép autofókusz funkciós, videóüzemmódban pedig akár VGA, vagyis 640×480 pixeles MPEG4 felvételeket is képes készíteni – ráadásul 30 képkocka/másodperces sebesség mellett.

A belső memória kapacitása 50 MB, ez azonban rendkívül egyszerűen, miniSD (Secure Digital) memóriakártyák segítségével bővíthető, akár működés közben is. A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott.

Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 240 órás készenléti időt, illetve 300 perces beszélgetési időt képes biztosítani számunkra. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből még a TV-kimenet sem hiányzik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák