Connect with us

technokrata

A magyar Vodafone legfrissebb telefonja

Kütyük

A magyar Vodafone legfrissebb telefonja

A Vodafone egy nagy tudású új mobillal bővítette hazai termékkínálatát.

A BlackBerry Curve 8310 típusjelzésű újdonság a már jól ismert BlackBerry designt kapta, vagyis felül egy nagyméretű kijelző, alul pedig egy teljes értékű QWERTY billentyűzet kapott helyet rajta. A mérlegen egész pontosan 111 grammot nyomó smartphone 107 milliméter hosszú, 60 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag.

A négynormás (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal szerelt BlackBerry 8310 sajnos sem UMTS, sem HSDPA adatátvitellel nem rendelkezik, vagyis a felhasználóknak be kell érniük az öregecske és nem éppen villámgyors GPRS és EDGE technológiával. Ezúttal egyébként sajnos még a Wi-Fi-ről is le kell mondanunk.

A belső memória kapacitása 64 MB, a készülék bővítőslotjába pedig miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni. A Bluetooth 2.0 kompatibilitás szinte már magától értetődik és jó hír, hogy ma már egy ilyen business kategóriás készülékből sem hiányzik az A2DP profil, vagyis akár sztereó Bluetooth headseteket is használhatunk vele.

A miniUSB és 3,5 milliméteres audio csatlakozós BlackBerry 8310 energiaellátásról egy 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik, mely optimális esetben 400 órás készenléti időt, illetve 4 órás beszélgetési időt tesz lehetővé. A 320×240 pixeles, fényszenzoros TFT display 65 ezer színárnyalatú és 2,5 colos képátlójú, a videófelvevős és vakus kamera pedig 2 megapixeles felbontású. A készülékben a BlackBerry 8800-ától eltérően ugyan nincs GPS, de Bluetooth-os külső GPS-vevőt természetesen használhatunk a BlackBerry Maps alkalmazással felvértezett telefonhoz.

A hazai Vodafone előfizetéses (˝A˝) konstrukcióban 75.990 forintos áron kínálja a telefont, mely egyébként Presztízs üzleti tarifát választva akár már 30.000 forint ellenében is haza vihető. A készülék testvérmodelljét, a BlackBerry 8300-át a hazai T-Mobile-nál előfizetéses csomagban 69.990 forintért vásárolhatjuk meg október közepe óta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák