Connect with us

technokrata

Kitálal a T-Mobile: minden, amit az európai iPhone-ról tudni akarsz!

Kütyük

Kitálal a T-Mobile: minden, amit az európai iPhone-ról tudni akarsz!

A magenta színű operátor végre színt vallott az európai iPhone bevezetéssel kapcsolatban.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a T-Mobile Európában november 9-én, vagyis jövő hét pénteken dobja piacra az Apple iPhone-t, a készülék költségvonzatai azonban mindeddig ismeretlenek voltak. Most viszont már minden információt tudhatunk, ugyanis a német T-Mobile nyilvánosságra hozta az iPhone projekt részleteit.

Ezek szerint a 8 GB belső memóriás Apple iPhone 24 hónapos hűségnyilatkozat aláírása esetén, új előfizetéssel 399 euróba, vagyis mintegy 100 ezer forintba fog kerülni. És akkor most a lényeg: a készüléket három különböző tarifával lehet majd megvásárolni.

A 49 eurós (12.000 forint) havidíjú Complete M csomagban 100 percnyi beszélgetés és 40 darab ingyen SMS foglaltatik benne, a 69 eurós (17.000 forint) Complete L tarifában 200 hívásperc és 150 díjmentes SMS található, a 89 eurós (22.000 forint) Complete XL alapdíjában pedig 1.000 perc beszélgetés és 300 ingyen SMS van benne. A három csomag közös vonása, hogy a T-Mobile EDGE hálózatának és több mint 8.000 német WLAN hotspotjainak használata ingyenes, ezenkívül pedig a Visual Voice Mail szolgáltatás is ingyen használható. A percdíjak egyébként 0,39-0,29 eurócent (98-73 forint) között mozognak, az SMS-ek pedig 0,19 eurócentbe (48 forint) kerülnek.

A dolog szépséghibája, hogy bár a T-Mobile korlátlan és abszolút ingyenes EDGE adatforgalmat biztosít az iPhone felhasználók számára, adott körülmények között belassítja az amúgy sem éppen villámgyors (220 Kbit/s) EDGE adatátvitelt. Amennyiben a Complete M előfizetők átlépik a 200 MB-os, a Complete L előfizetők az 1 GB-os, a Complete XL előfizetők pedig az 5 GB-os adatforgalmi határt, akkor a letöltési sebesség 64 Kbit/s-ra, a feltöltési sebesség pedig 16 Kbit/s-ra lassul.

Németországban jelenleg egyébként a T-Mobile az egyetlen szolgáltató, mely gyakorlatilag az egész GSM hálózatán EDGE adatátvitelt biztosít. Mint ismeretes, az iPhone egyik legnagyobb hibája, hogy nem csak a HSDPA, hanem még az UMTS is hiányzik belőle.

A hazai T-Mobile képviselői egyelőre nem kívántak nyilatkozni az Apple iPhone magyarországi bevezetésének részleteivel kapcsolatban. Megjegyzendő, hogy Winkler János, a T-Mobile vezetője a napokban egy sajtótájékoztatón ˝csodálatos készüléknek˝ aposztrofálta az iPhone-t, melyről azonban nem titkolta el, hogy komoly hiányossága, hogy nem használható 3G hálózatokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek