Connect with us

technokrata

Parányi méretű, de hihetetlen kapacitású!

Kütyük

Parányi méretű, de hihetetlen kapacitású!

Néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk arról, hogy egyszer egy néhány milliméteres memóriakártyán közel 10 GB adatot is el lehet majd tárolni…

A SanDisk ezúttal egyszerre több újdonságot mutatott be. A gyártó képviselői bejelentették, hogy a SanDisk megkezdte vadonatúj, 8 GB-os adattároló kapacitású, microSD (TransFlash) memóriakártyáinak kereskedelmi forgalmazását.

A SanDisk közlése szerint egy 8 GB-os microSDHC kártyán több mint 2.000 darab MP3 zeneállományt, 5.000 nagy felbontású digitális fényképet, vagy akár 5 órányi, jó minőségű MPEG-4 videóanyagot lehet eltárolni. A 8 GB-os új kártya ajánlott kiskereskedelmi ára 139 dollár, vagyis mintegy 24 ezer forint. Megjegyzendő, hogy nemrégiben a Samsung is bemutatta saját fejlesztésű, 8 GB-os microSD kártyáját, ez a termék azonban jelenleg még nem kapható a piacon.

A 8 GB-os microSDHC kártyát a mobiltelefonok közül többek közt a Nokia N95 képes kezelni, így a készülék gyakorlatilag pillanatok alatt ugyanolyan tárkapacitással vértezhető fel, mint a nemrégiben debütált utódmodell, a Nokia N95 8GB.

A SanDisk fellebbentette továbbá a fátylat legújabb Memory Stick Micro (M2) termékéről, mely nem más, mint egy 8 GB kapacitású memóriakártya. Ez az újdonság is már világszerte kapható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 149 dollár, vagyis mintegy 26 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák