Connect with us

technokrata

SMC Wireless Barricade N: játékra (is) optimalizált router

Kütyük

SMC Wireless Barricade N: játékra (is) optimalizált router

Nagy tudás egy kis eszközben.

Otthoni, kis irodai felhasználásra tervezte az SMC legújabb, nemrég piacra dobott útválasztó eszközét, az SMCWBR14-N2 modellszámozású routert. A termék képességeiről saját szemünkkel győződtünk meg: a mára már általánosnak mondható funkciók mellett számos olyan lehetőséget kínál, amelyek a kor igényeihez igazodva teszik könnyebben vagy jobban használhatóvá a helyi hálózatok központját.

Az SMC szolid fehérbe bújtatott csomagolásából egy, a doboz méretéhez képest kisméretű, világosszürke és fémszürke burkolattal rendelkező router bukkan elő: a Barricade N a tudásával egy kategóriában levő eszközök egyik legkisebbike. És egyben legkönnyebben telepíthető példánya is: az eszközön már gyárilag rajta található a három, 802.11n szabványtervezetet (is) alkalmazni képes antenna. Ezek fel/lecsavargatásától tehát megkímélte a cég a felhasználót, igaz, ezzel odalett az antennacsere lehetősége is.

Frontoldalán találhatók a működést és az állapotokat jelző LED-ek; itt lehet meggyőződni a külvilággal illetve a belső hálózattal való kapcsolatok működőképességéről, vagy a Wi-Fi üzemeléséről. Hátulra került a tápcsatlakozó és a reset gomb; valamint a két antenna közé zsúfolták be a négy LAN-portot, plusz itt kapott helyet a WAN port is. Baloldalra jutott a WPS gomb (erről később).

A doboz tartalmaz még egy tápegységet is, valamint egy citromsárga RJ-45-ös Ethernet kábelt, amivel a routert lehet összekötni a modemmel. Egy dokumentációs CD és egy telepítési útmutató teszi teljessé a csomagot. Külön jó pont, hogy ez utóbbi végre magyarul is olvasható. Igaz, a használatba vételt segítő ábrák olyan egyszerűek, az automatikus beállítási folyamat pedig annyira egyértelmű (legalábbis annak, aki már legalább egy routert látott működni), hogy a papír nélkül is könnyen boldogulni lehet az első lépésekkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek