Connect with us

technokrata

Kémfotók az új csúcs Motoroláról

Kütyük

Kémfotók az új csúcs Motoroláról

A korábbi designtervek után most már végre valódi kémfotókon is megtekinthető a titokzatos Z10-es.

Először szeptember közepén írtunk arról, hogy érkezőben a Motorola RIZR Z10, mely a legfrissebb híradások szerint még az idei karácsonyi szezonban fel fog bukkanni a kereskedések polcain, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a gyártó pontosan mikor és hol jelenti majd be hivatalosan a Z10-et. A készülék egyébként félhivatalosan már ott volt a Symbian Smartphone Show 2007 nevezetű, a napokban Londonban megrendezett kiállításon.

A MotoRIZR Z10 a Z8-aséhoz hasonló, egyedi szétcsúsztatható kialakítással rendelkezik: a ˝kick slider˝ mechanizmus lényege, hogy a telefon hátoldala nem sík, hanem enyhén görbített formájú, így nyitott állapotban a kijelző enyhén meg van döntve a felhasználó felé. Friss információ, hogy a 115 gramm tömegű mobil alaphelyzetben 109 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag.

A 330 MHz-es frekvenciájú Texas Instruments processzorral szerelt Z10 nem hagyományos mobil, hanem okostelefon besorolású: a készüléken Symbian 9.2 operációs rendszer, illetve UIQ 3.2 felhasználói interfész kapott helyet. Az egyelőre ismeretlen méretű és tömegű telefonban egy QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, a karcolásnak állítólag minden korábbinál jobban ellenálló TFT LCD lapul, mely több mint 16 millió színárnyalatú és 2,2 colos képátlójú (35×50 milliméter).

Jó szokásához híven a Motorola ezúttal sem feledkezett meg a villámgyors adatátviteli technológiákról, vagyis a 3G-ről és a 3,5G-ről. A Z10-be került HSDPA kontroller révén akár 3,6 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető.

A 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont), autofókuszos kamera nyolcszoros digitális zoommal és LED-segédfénnyel, valamint videófelvevő (QVGA, 30 fps) képességgel van felvértezve, a 90 MB-os belső memória pedig maximum 4 GB-ig bővíthető, természetesen microSD memóriakártyák révén.

A sztereó Bluetooth-képes (A2DP), miniUSB csatlakozós Motorola RIZR Z10 körülbelül 400 eurós, vagyis mintegy 100 forintos áron debütál majd a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák