Connect with us

technokrata

Késésben az érintőkijelzős, 3 megapixeles HP okostelefon

Kütyük

Késésben az érintőkijelzős, 3 megapixeles HP okostelefon

A HP új smartphone-jára sajnos az előzetesen beígértnél többet kell várnunk.

Emlékezetes, hogy a vállalat szeptember elején jelentette be az iPAQ 614-et, melyről akkor azt nyilatkozták a cég munkatársai hogy már idén novembertől megvásárolható lesz. Ezzel szemben most kiderült, hogy a készülék csak valamikor 2008 első negyedévében fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban.

A HP iPAQ 614 Business Navigator egy üzleti felhasználóknak szánt smartphone, mely elsősorban candybar, vagyis hagyományos kialakításáról, illetve speciális billentyűzetéről ismerszik meg. A billentyűzet felső részén csak két funkciógomb lakozik, a navigomb ugyanis lecsúszott a hagyományos szám/karakter billentyűkre. Ennek az újfajta megoldásnak Smart Touch Wheel a neve.

A 145 gramm tömegű újdonság 117 milliméter hosszú, 60,3 milliméter széles és 17,5 milliméter vastag. A megfelelő számítási teljesítményről ezúttal egy 520 MHz-es órajelen ketyegő Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor gondoskodik, mely egyrészt 256 MB ROM, másrészt 128 MB RAM memória társaságát élvezi. A bővíthetőségről microSD (TransFlash) kompatibilis bővítőslot gondoskodik.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) HP iPAQ 614 Business Navigator kiváló wireless képességekkel rendelkezik, hiszen GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokban egyaránt használható. Utóbbi hálózatokban akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet is el lehet érni a kis masinával, de természetesen a 802.11b/g-képes Wi-Fi, az EDR-es Bluetooth 2.0 és az USB 2.0 interfész (miniUSB) sem hiányzik a telefonból.

A 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT érintőkijelző 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A CMOS szenzoros kamera révén maximum 3 megapixeles fotók készíthetők, ezenkívül pedig szólnunk kell még az A-GPS szolgáltatásról, az 1.590 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról, a maximum 4 órás beszélgetési időről, illetve a Windows Mobile 6 Professional operációs rendszerről.

A gyártó közlése szerint a HP iPAQ 614 Business Navigator körülbelül 150 ezer forintba fog kerülni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák