Connect with us

technokrata

Vodafone: jönnek a kínaiak!

Kütyük

Vodafone: jönnek a kínaiak!

A Vodafone hazánkban tovább erősít a nagy sebességű, harmadik generációs (3G) szélessávú kommunikációs szolgáltatások terén – ezúttal kínai segítséggel.

Ahogy az a két cég ma délelőtti közös budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, a Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy felgyorsítsák a Vodafone Magyarország szélessávú mobil adathálózatának fejlesztését. A Vodafone stratégiájának megfelelően folyamatos és kiegyensúlyozott minőséget és teljesítményt kíván biztosítani ügyfeleinek a nagy sebességű mobil Internet szolgáltatásokban. Budapesten és a jelentősebb városokban új állomásokat létesítenek, hogy minél több területen elérhető váljon az új technológia és a legmodernebb 3G szélessávú (HSDPA) szolgáltatás. A közös erőfeszítések eredményeként a Vodafone ügyfelei hamarosan még könnyebben és egyszerűbben férhetnek majd hozzá a legújabb 3G-s szolgáltatásokhoz és a mobil Internethez.

A Vodafone Magyarországnak a megállapodás révén lehetősége nyílik arra, hogy a piacon elérhető legfejlettebb technológiával modernizálja 3G szélessávú hálózatát. A Vodafone, a legújabb HSDPA/HSUPA fejlesztéseknek köszönhetően minden eddiginél gyorsabb mobil adat-szolgáltatásokat vezethet be, amiket az ügyfelek a piaci viszonyoknak és a stratégiának megfelelően fokozatosan vehetnek igénybe.

Az új technológiai partner bevonása továbbá támogatja a hálózat kiépítésének felgyorsulását, hiszen a kisebb méretű berendezés és az egyszerű hardver-architektúra könnyű és gyors üzembe állítást tesz lehetővé.

2005 novemberében a Huawei és a Vodafone globális keret-megállapodást írt alá a mobil hálózati infrastruktúra kiépítéséről. A megállapodás alapján a Huawei lett az első kínai telekommunikációs berendezés-szállító cég, amely megkapta a Vodafone globális beszállítói-láncának jóváhagyott beszállítói (Approved Supplier) státuszát. A két éve érvényben levő szerződés megállapítja a Huawei megoldásainak beszállítási feltételeit a világ bármely Vodafone leányvállalata számára. 2007 júniusában a Huawei a Vodafone második, éves globális beszállítói konferenciáján megkapta a Vodafone kiemelkedő teljesítményért járó díját (Outstanding Performance Award). A Huawei az elismerést azért kapta, mert kiemelkedően versenyképes termékeket és szolgáltatásokat biztosított a Vodafone csoport hálózatának. A díj egyben elismerésül szolgált az operátorral történő stratégiai partnerség megerősítéséhez.

A Vodafone Group idén világszerte több mint 4,2 milliárd angol fontot (mintegy 1.500 milliárd forintot) költött technológiai beruházásokra, és ezzel európai 3G és HSDPA hálózata alkalmassá vált a gyorsabb adatszolgáltatások biztosítására.

Hazánkban egyébként jelenleg a T-Mobile nyújtja a legfejlettebb mobil szélessáv szolgáltatást, lévén, hogy a magenta operátor már 100 hazai településen (a lakosság közel 50 százaléka le van fedve) rendelkezik 3G/HSDPA hálózattal, ráadásul a másik két hazai szolgáltatóval ellentétben már nem ˝csak˝ 3,6 Mbit/s-os, hanem egyes területeken 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet is biztosít előfizetői számára. A Vodafone munkatársai a mai sajtótájékoztatón azt nyilatkozták, hogy a vállalat legkésőbb 2010-re a hazai mobil internet piacon vezető szerepet szeretne elérni. A verseny tehát folytatódik…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák