Connect with us

technokrata

Mi minden kell egy egyetemistának?

Kütyük

Mi minden kell egy egyetemistának?

Versenyképes jövedelem, egészséges munkakörnyezet, szakmai fejlődés, jó csapat, és…

A fizetés mellett az egészség és a szakmai fejlődés lehetősége alapján választanak munkahelyet az egyetemisták. A munka és a magánélet közötti egyensúlyt személyes időbeosztással és mobil munkavégzéssel oldanák meg a jövő munkavállalói.

Az egyetemi beiratkozási időszakot kihasználva a Pannon nem reprezentatív felmérést végzett azokkal a felsőoktatási intézményekkel együttműködve, amelyek hallgatói közül számos pannonos dolgozó került ki az elmúlt években. A megkérdezett diákok szerint a munkahely kiválasztásánál legfontosabb szempont a versenyképes jövedelem, ezt követi az egészséges munkakörnyezet és a szakmai tapasztalatszerzés. A műszaki felsőoktatásban tanuló egyetemisták szívesebben dolgoznának személyes időbeosztással, és preferálják az irodán kívüli, mobil munkavégzést is.

A több mint 1000 főt foglalkoztató Pannon a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem Kármán Tódor Kollégiumában, a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán és a Debreceni Egyetemen beiratkozásra és tárgyfelvételre kialakított Mobil Internet Kávézóiban kérdezte erről a hallgatókat az őszi beiratkozási időszakban.

A kérdőív kitöltői számára a versenyképes jövedelem, az egészséges munkakörnyezet, a szakmai fejlődés és a jó csapat elsőszámú feltétel egy munkahely kiválasztásakor, míg a rugalmas munkavégzési lehetőség a legszimpatikusabb tényező. Szerintük a munka és a magánélet közötti egyensúly személyes időbeosztással és irodán kívüli munkavégzési lehetőségekkel valósítható meg a legjobban.

Az egyetemisták munkahelyválasztásában a juttatási csomag, a lakóhelyhez való közelség és a munkahely stabilitása fontosságban megelőzi a vállalat nemzetközi hátterét, vagy termékei és szolgáltatásai profilját – derül ki az adatokból.

A hallgatók a kedvezményes fogyasztást ösztönző juttatások iránt kevésbé, a pénzben kifejezhető ajánlatok felé viszont annál inkább nyitottak, így a béren kívüli juttatások közül az élet-, baleset- és egészségbiztosítási csomagok és a szolgálati mobil, valamint az étkezési támogatás kelti fel legjobban érdeklődésüket, amikor munkahelyet választanak. A negyedik és ötödik helyen a felsőoktatási és angol tanulmányi támogatás, valamint az egészségügyi és orvosi szolgáltatások magánklinikán történő igénybevétele szerepelt. Kevesen fejezték ki igényüket az ingyenes banki szolgáltatások, vagy a vásárlási kedvezmények és a sportolási lehetőségek iránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek