Connect with us

technokrata

Fotók és videó: érintésérzékeny új Nokiák

Kütyük

Fotók és videó: érintésérzékeny új Nokiák

Lássuk, hogy a Nokia milyen érintőkijelzős mobilok kifejlesztésén dolgozik!

Ahogy arról már beszámoltunk, a Nokia a tegnapi napon egy fontos bejelentést tett. A Londonban megrendezett Symbian Smartphone Show-n a piacvezető finn gyártó immár hivatalosan is bejelentette, amit már régóta sejteni lehetett, vagyis, hogy már úton vannak az első olyan Nokia okostelefonok, melyekben nem hagyományos, hanem érintésérzékeny kijelző teljesít szolgálatot. A rendezvényről kiszivárgott fotók és videók az alábbiakban tekinthetők meg.

Az érintésérzékeny felhasználói felülettel rendelkező S60 platformos smartphone-ok a cég munkatársai szerint nem csak az adatbevitelt teszik gyorsabbá és kényelmesebbé, hanem többek közt élvezetesebbé varázsolják az internet-böngészést, vagy éppen digitális fényképeink mobiltelefonon történő nézegetését.

Fontos megjegyezni, hogy a Nokia új technológiája révén a felhasználók nem egyszerűen csak tapogathatják a mobiltelefon kijelzőjét, hanem kis rezgések révén visszajelzést is kapnak arról, ha például megnyomtak az LCD-n egy virtuális gombot.

Ugyancsak lényeges, hogy a jelenleg elérhető S60 3rd Edition alkalmazások módosítás nélkül futtathatók lesznek a vadonatúj, érintőkijelzős Nokia telefonokon, melyek kezelése mind az ujjainkkal, mind pedig a készülékekhez adott ceruza révén megoldható lesz. Kíváncsian várjuk, hogy a Nokia pontosan mikor rukkol majd elő első iPhone-jellegű csodamobiljával!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek