Connect with us

technokrata

Első élőfotók: 5 megapixeles, optikai zoomos Samsung G800 mobil

Kütyük

Első élőfotók: 5 megapixeles, optikai zoomos Samsung G800 mobil

Megérkeztek az első élőfotók a Samsung vadonatúj fotós mobiljáról.

A keresztségben Samsung SGH-G800 nevet kapott, 103x51x16,8 milliméter méretű újdonság hátlapjában egy 5 megapixeles (2.592×1.944 képpont) felbontású képszenzorra épülő, 3x-os optikai zoomos digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókusz funkcióval, illetve elektronikus képstabilizátorral garantálja, hogy a fotók kellően élesek legyenek. Említést érdemel többek közt a panorámakép funkció, a makró mód, illetve a sorozatfelvétel készítési lehetőség. Az alábbi fotókat cseh kollégáink, a mobil.cz munkatársai készítették.

A sötétben történő fotózást ezúttal nem LED-, hanem xenon-alapú vaku segíti, mely a korábbi Samsung vakuknál jelentősen nagyobb fényerejű, és többek közt vörösszemhatás csökkentésre is képes. A vakut és az optikát egyébként egy nagyméretű, elhúzható fedlap védi meg a különböző külső behatásoktól, vagyis például a karcolásoktól. A 2,4 colos képátlójú kijelző 320×240 pixeles felbontású.

A Sony Ericsson K850i kategóriájában hadrendbe állítandó, bőrhatású hátlapot kapott Samsung SGH-G800 immár nem csak EDGE és UMTS, hanem akár HSDPA (3,6 Mbit/s) hálózatokban is minden további nélkül használható. A Bluetooth 2.0 kompatibilis mobil bővítőslotjába microSD memóriakártyákat lehet behelyezni.

Fontos megjegyezni, hogy mivel a Samsung G800 GSM szabványú, minden további nélkül használható lesz hazánkban, eltérően a Samsung azon korábbi, nagyfelbontású kamerás mobiljaitól, melyek CDMA szabványúak. Mondanom sem kell, hogy a távol-keleti országokban már régóta nem az 5 megapixel jelenti a felbontásbeli maximumot: a Samsung SCH-B600-as készülékben egy 10 megapixeles képérzékelő teljesít szolgálatot. Egyébként ez utóbbi telefon is háromszoros optikai zoommal is rendelkezik.

Emlékezetes, hogy az LG hazánkban idén januárban dobta piacra első 5 megapixeles készülékét, a KG920-at, a Nokia első 5 megapixeles telefonja, az N95 pedig idén tavasztól kapható a hazai kereskedésekben. A Sony Ericsson első ilyen nagyfelbontású telefonja, a K850i ezekben a hetekben jelenik meg a kereskedelmi forgalomban. A G600-ról, a KG920-ról és az N95-ről készített tesztünk az alábbi linkeken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák