Connect with us

technokrata

Digitális fényképezőgép profiknak: itt az Olympus E-3

Kütyük

Digitális fényképezőgép profiknak: itt az Olympus E-3

Az új Olympus masina elsősorban gyorsaságáról, valamint élőkép funkciójáról ismerszik meg.

Az Olympus E-3 fényképezőgéppel a kezükben a fotósok a világ egyik leggyorsabb autófókusz funkcióját élvezhetik. Mindez többek közt a 11 pontos AF rendszernek és az új Zuiko Digital Supersonic Wave Drive objektíveknek köszönhető. Így a felhasználók előnyben vannak a sporteseményeken, a természetben és bármilyen más helyszínen, ahol a másodperc minden töredéke számít a felvétel elkészítéséhez. Az 5 fps sebességű sorozatfelvétel és a gyors, maximum 1/8.000 másodperces zársebesség gondoskodik minden egyes pillanat megörökítéséről.

A beépített képstabilizáló rendszert alkalmazó E-3 minimálisra csökkenti a fényképezőgép bemozdulása által okozott életlenséget, és optimális eredményt garantál – függetlenül a használt objektívtől. Mindemellett a 10 megapixeles, nagysebességű Live MOS szenzor remek képminőset biztosít. Mindezt támogatja a TruePic III képfeldolgozó rendszer és a precíziós Zuiko Digital objektívek széles választéka. A fényérzékenység ISO100 és ISO3200 között állítható.

Az Élőkép funkciónak köszönhetően ez a modell lehetővé teszi a képek valósidejű előnézetét a 2,5 colos átmérőjű, forgatható HyperCrystal LCD-n (230 ezer pixel). A modell mindemellett 100 %-os látómezőt biztosító, nagyméretű keresővel is rendelkezik. Ennek köszönhetően a fotós eldöntheti, hogy a keresőben vagy a kijelzőn komponálja meg a képeket, így nagyobb szabadsággal kísérletezhet új stílusokkal, és kreatív szögekből fotózhat, mivel nem minden esetben van szükség a keresőre a képek megkomponálásához.

A Supersonic Wave Filter napjaink egyik leghatékonyabb pormentesítő rendszere. Mi több, a por- és fröccsenésálló váz és objektívrendszer egyet jelent azzal, hogy az E-3 még a legzordabb körülmények között is használható. A zárszerkezet egyébként 150.000 expozícióra van hitelesítve.

A fröccsenésálló, magnézium ötvözet vázas Olympus E-3 2007. november végétől lesz kapható a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek