Connect with us

technokrata

Netscape 9.0 – akár firefoxos bővítményekkel is

Kütyük

Netscape 9.0 – akár firefoxos bővítményekkel is

Letölthető a rengeteg újdonságot hozó böngésző.

Nemrég megjelent a Netscape kilencedik generációjának legújabb, immár végleges változata (letöltés itt). Első és leginkább szembetűnő átalakulás, hogy megváltozott a szoftver kinézete. A fejlesztők úgy tervezték át a grafikus felületet, hogy a lehető legnagyobb terület álljon a weboldalak megjelenítésének rendelkezésére. Fejlett URL-javítással rendelkezik, például a googlecom-ot képes kijavítani google.com-ra – közel harminc, általánosnak mondható elgépelési hibát tud javítani. Új szolgáltatás a hírek menü és a Windows Vistából már ismerős sidebar megjelenése. Ez utóbbi egyik érdekes funkciója a Link Pad, aminek segítségével a fontosabb webcímeket egyszerűen ráhúzhatjuk az oldalsávra, anélkül, hogy eltennénk a böngésző kedvencei közé. Sőt, itt akár meg is lehet nyitni a weboldalakat a Sidebar Mini Browser révén.

A 9-es változat úgynevezett In-browser voting szolgáltatása által az érdekesebb történeteket lehet osztályozni, és mások szavazatait is láthatjuk, amennyiben valaki fontosnak tartotta az éppen olvasott szöveget minősíteni. Ennél fontosabb változás, hogy jelentősen megnövelték a kompatibilitást a fejlesztők a legújabb Mozilla technikákkal – a Firefox 2-höz készített bővítmények, pluginek immár a Netscape kilencedik generációján is használhatók. Szintén fontos, bár apró változtatás, hogy lehetőség van a Netscape újraindítására (Restart Navigator a File menüből) – úgy indítható újra a böngésző, hogy a már megnyitott fülek ismét a felhasználó rendelkezésére állnak.

Még néhány újdonság, csak felsorolásszerűen: átméretezhető szövegterület, fül-history, OPML támogatás, a hetes Netscape-ben megszokott Throbber újbóli megjelenése, megállítás/újrabetöltés gomb, barátok aktivitásának figyelése stb.

A szoftver Windows-os, linuxos, Mac OS X-es változata egyaránt letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák