Connect with us

technokrata

Ingyenes beszélgetések: mobiltelefon a Skype-tól

Kütyük

Ingyenes beszélgetések: mobiltelefon a Skype-tól

Valós, kézbe vehető készüléket tervez piacra hozni a Skype – még az idén.

Az Ebay által felvásárolt fejlesztővállalat együttműködési megállapodást kötött a brit Three (3) mobilszolgáltatóval. Az értesüléseket a szolgáltató is elismerte egy, a Reuters-nek nemrég adott interjúban. Eszerint a Skype a sok szoftveres fejlesztés után kipróbálja magát a hardverek területén is. Ismeretes, hogy az eddigi Skype-telefonok harmadik gyártótól érkeztek; ráadásul eddig egyetlen esetben sem voltak képes a hagyományos, GSM-alapú mobiltelefonos hálózaton kommunikálni. Vagyis csak VoIP-ra lehetett őket használni.

Ezzel szemben a Skype mobiltelefon a harmadik generációs mobiltelefonos hálózatokon is üzemel, de amennyiben Wi-Fit érzékel, akkor akár teljesen ingyen is lehet hívásokat intézni róla. A rövid tájékoztató szerint megoldott a megfelelő roaming, legalábbis a 3G és a GPRS alatt, kérdés persze, hogy vezetékmentes hálózatok esetén mi történik, ha a telefonáló kisétál az éppen csatlakozott hotspot hatósugarából.

Jelenleg még nem ismert, hogy mennyibe fog kerülni a készülék, illetve az sem, hogy mikor jelenik meg. A Skype nem kívánta kommentálni az értesüléseket, mindössze elismerte a megállapodást a brit mobilszolgáltatóval, illetve annyit fűzött még ehhez, hogy nem kizárt: már idén megvásárolható lesz a telefon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák