Connect with us

technokrata

Felfedték a pedofil arcát

Kütyük

Felfedték a pedofil arcát

Egy számítógép specialista helyreállította a pornóképeken látható pedofil szoftverrel eltorzított arcát.

A Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete eddig példátlan módon a nyilvánossághoz folyamodott annak érdekében, hogy elősegítsen egy gyermekekkel szexuálisan visszaélő férfi után nyomozást.

Feltételezhetően vietnámi és kambodzsai, 6-12 éves kisfiúkkal történő szexuális aktusokról készült 200 darab fotó került fel az internetre. Az elkövető férfi a nyomozók szerint 2002-2003 között készítette a képeket, amelyeken az arcát képszerkesztő szoftverrel eltorzította. Az Interpollal együttműködő német szövetségi rendőrségi szerv, a BKA komputer specialistájának sikerült használható, beazonosítható képet kreálnia. Azért kellett az Interpolnak végül a nyilvánosságot is bevonnia a nyomozásba, mivel 186 tagú országos hálózatába fektetett hatalmas erőfeszítései ellenére sem sikerült a férfi nyomára bukkannia.

„Évekig keringtek az interneten azok a képek, amelyeken a szóban forgó férfi kisfiúkat erőszakolt” – mondta Ronald Noble, az Interpol szakembere. „Megpróbáltunk mindent, annak érdekében, hogy azonosítsuk és az igazságszolgáltatás elé vigyük, ám mindhiába. Az emberek segítsége nélkül ez a szexuális ragadozó tovább szedi majd áldozatait.”

A férfi fotója megtalálható az Interpol weboldalán, ahol bárki megteheti a bejelentését, ha ismeri a pedofil tartózkodási helyét, vagy tud valami információt róla.

Anders Persson, svéd nyomozó szerint az elkövető 35-40 év körüli, sötét hajú férfi. Elképzelhető, hogy igyekszik majd kapcsolatba lépni hasonló lelkületű egyénekkel az interneten keresztül, pedofil voltát bizonyítandó, várhatóan olyan fotókat küld majd magáról, amelyeken éppen nemi erőszakot követ el egy kisgyerek ellen.

A nyomozás akkor kezdődött, amikor 2004-ben a német rendőrség rábukkant az első képre. A szál egy vietnámi hotelhez vetett, egyes képeken ugyanis látható volt néhány reklámanyag, azonban a hotel vendégnyilvántartásába az útlevél fotók nem kerültek bele. Bizonyos képeken pedig kambodzsai tájjellegzetességek voltak fellelhetők.

Az Interpol jelenleg egy kifinomult szoftvert futtat gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket tartalmazó adatbázison, hogy valamiféle kapcsolatot találjon közöttük, elemezve olyan apró részleteket is, mint a tapéta vagy a bútortextil mintázata.

A 36 országból származó 520 ezer fotót tartalmazó adatbázis remélhetőleg a rendőrségnek segít beazonosítani az elkövetőt, ezzel világszerte közel 600 áldozatot menthetnek meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák