Connect with us

technokrata

Nyolc millió szörföző kapcsol

Kütyük

Nyolc millió szörföző kapcsol

Egyre többen választják az IPTV-t.

Egy új kutatás szerint globálisan 179 százalékkal nőtt az IPTV szolgáltatást felhasználók száma az elmúlt 12 hónapban, 2007. június 30-áig bezárólag. A Point Topic jelentése, amelyet a berlini szélessávú konferencián, a Broadband World Forum Europe-on tettek közzé, azt mutatja: jelenleg több mint nyolcmillió ember használja az IPTV-t.

2006 júniusától ez év nyaráig Európában három millióan kapcsoltak IPTV-re, a 12 hónap alatt elért 231 százalékos növekedés a legnagyobb volt a piacon. Az öreg kontinensen a teljes előfizetői szám – 2007. június 30-áig bezárólag – eléri az öt milliót.

Országokra lebontva, a listát vezető Franciaországot (2,55 millió előfizető) Hongkong 938.000 előfizetővel követi. Ez azt mutatja, hogy a piac azokban az államokban növekszik a leggyorsabban, ahol a feltételek megfelelőek – állítja John Bosnell, a Point Topic vezető elemzője. „A keresleti oldalon a piaci verseny, a letisztult árképzés, valamint a megfelelő tartalmi kínálat segíthetik elő az IPTV szolgáltatás elterjedését, míg a kínálati oldalon az IPTV telepítésének, valamint a hálózat fejlesztésének javítása szélesítheti az előfizetői bázist.” Bosnell hozzátette, hogy a standardok kialakításával és egyeztetésével a folyamatok leegyszerűsíthetők, ami lehetővé teszi, hogy további piacok is bekapcsolódjanak.

Nyugat-Európa országaiban a legtöbb a szélessávú előfizető; a 86 millióból 72 millióan DSL-t használnak. Kelet-Európában a DSL-piac elég kicsi, ám a maga 14 milliójával az egyik legerősebben növekvő régió: 2007. június 30-áig bezárólag, az azt megelőz 12 hónapban 60 százalékos emelkedés volt megfigyelhető.

Bár az USA rendelkezik a legtöbb szélessávú előfizetővel (63 millió), Kína vezeti a DSL-listát, mivel az 59 milliós szélessávú felhasználójából 44 millióan kapcsolódnak ezen keresztül. Összesen 15 országnak van három milliónál több, és 29 országnak egy milliónál több DSL előfizetője. Portugália 2007 második negyedévében lépte át az egymilliós határt.

A DSL még mindig a legnépszerűbb technológia – állítja a tanulmány – mivel a világ 313 milliós szélessávú előfizetőjéből több mint 200 millióan DSL vonalon keresztül csatlakoznak a világhálóhoz. A globális piaci részesedése a szélessávú technológiákon belül nagyjából nem változott 2006. decembere óta, amikor is az előfizetők 22 százaléka használt kábelt, és mindössze 10 százalékuk üvegszálat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák