Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hova tűnt a poggyászom?

Kütyük

Hova tűnt a poggyászom?

A csomagok nyomon követhetők RFID technikával.

Ma zárult München repülőterén az „inter airport Europe 2007” kiállítás, melyen a számos megoldás és rendszer között bemutatta a Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata új, hatékony, RFID-alapú poggyász-azonosító rendszerét. A Simatic RBS-t (RFID Baggage System) különösen a repülőtéri poggyász- felismerés feladatának igényeihez szabták, könnyen integrálható és igen hatékony. Például, az olvasási sebessége jóval nagyobb, mint a vonalkódos megoldásoké, ezen kívül csökkenti a tévesen irányított csomagok számát, és csökkenti a csomagkezelés költségeit.

A Simatic RBS, amely az IATA (International Air Transport Association) RP1740c számú ajánlásán alapul, a poggyászdarabokat pontosan és megbízhatóan rögzíti. A poggyászt a szállító- szalag (konvejor) egy alagúton keresztül továbbítja, amely érintkezésnélküli, URH-sávban működő RFID író/olvasó rendszerrel van felszerelve. Az egyes darabokra egy RFID “BagTag” azaz csomagcímke van erősítve, amely integrált antennát, mikroprocesszort és az adatcserét szolgáló memóriát tartalmaz. Az adatok kiolvasása „futtában”, azaz valós időben történik, és innen a csomagmenedzsment-rendszer magasabb szintjére továbbítódnak. Szomszédos Simatic RBS-ek nem interferálnak egymással. Az új nyomkövető rendszert tartós vizsgálatok során már kipróbálták a fürth-i Siemens Airport Center fejlesztési és tesztközpontban, ahol valósághű körülményeket teremtettek, hogy meggyőződjenek a működésbiztonságról és a rendszer átbocsátó képességéről.

A Simatic RBS az A&D sztenderd komponenseiből épül fel, és ennek köszönhetően könnyen integrálható meglévő automatizált rendszerekben, például a már meglévő csomagszállító konvejor rendszerekben. Ez megkönnyíti az installációt és az üzembe helyezést, az időigény pontos tervezését tesz lehetővé, és már az induláskor garantálja a megbízható működést.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés