Connect with us

Hirdetés

technokrata

Firefox a mobiltelefonokon

Kütyük

Firefox a mobiltelefonokon

Küldjük végleg nyugdíjba a WAP browsert!

Eddig nagyjából egyetlen említésre méltó böngésző készült az okostelefonokra: ez pedig a norvég Opera fejlesztőcsapat nevéhez köthető. Ugyan az Apple átültette a Safarit Iphone-jára, de a nagy médiafelhajtás ellenére a készülék egyelőre csak marginális részesedést tudott elérni a mobiltelefonok piacán. Vagyis a felhasználók döntő többsége két alternatíva közül választhatott, ha a kis kijelzőn webezni akart: Opera Mini vagy integrált WAP browser.

Nemsokára azonban változik a helyzet: a Mozilla Foundation bejelentette, hogy már dolgoznak a Tűzróka mobilos változatán. A Firefox egy ilyen verziója egyébként már létezik; az ebben a környezetben teljesíteni képes kiadás a Nokia N800 tulajdonosok számára biztosít lehetőséget egy ideje, hogy a desktop fronton az Internet Explorer nagy riválisának számító szoftvert használják. Persze ennek meg is van az ára: az alkalmazás minimum 64 MB-nyi memóriát igényel futásához.

Mikorra jelenik meg a nyíltforrású, bővítményekkel tovább gazdagítható mobilos változat? A Mozilla beszámolója szerint 2008-ig semmiképpen, szilveszter után azonban már nem kell sokat várni, hogy ki lehessen próbálni. Aki nem akarja addig halogatni a Firefoxszal való ismerkedést, a legújabb, asztali környezetbe szánt változatot innen töltheti le.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés