Connect with us

technokrata

Szabadon tölthető a legújabb Internet Explorer 7

Kütyük

Szabadon tölthető a legújabb Internet Explorer 7

A Microsoft eltávolította a böngésző védelmét.

Ismeretes, hogy a redmondi szoftverfejlesztő vállalat a Windows Genuine Advantage (WGA) programjával igyekszik most már évek óta gátat állítani a szoftverkalózoknak. A macska-egér harcban egy rövid időre mindig sikerül ellehetetleníteni az új, nem biztonsági jellegű frissítések letöltését azok számára, akik nem eredeti Windows-zal rendelkeznek, ám a crackerek mindig megtalálják a módját a WGA átverésének. Erre a Microsoft böngészőjét tekintve azonban már nincs szükség.

A minap ugyanis elérhetővé tette Bill Gates cége az Internet Explorer legújabb változatát, melyet már szabadon, WGA-ellenőrzés nélkül is le lehet tölteni. Persze nem csak ez változott a szoftverben, de a többi, tulajdonképpen elhanyagolható beavatkozás mellett ez jelenti a legnagyobb hírt a böngésző októberi időszakát tekintve.

Az nem derült ki, hogy miért döntött így a Microsoft, de valószínűleg a browser népszerűségének felpörgetése miatt. A Mozilla fejlesztette Firefox ugyanis jelentős pozíciót tudott kivívni magának a böngészőpiacon, ráadásul a részesedését folyamatosan tudja növelni, az Internet Explorer kárára. Egyes európai országokban a felhasználók már közel fele tette le a voksát a Tűzróka mellett. A Microsoft készítette szoftver hetes változatnak pedig még a korábbi, hatos kiadás is jelentős konkurencia: Redmond továbbra sem nem tudta meggyőzni minden felhasználóját, hogy álljon át az újabb, füles böngészést, jelszóhalász-támadásokkal szemben védettséget ígérő új verzióra.

Talán majd most. A legújabb Internet Explorer letölthető gyors Download adatbázisunkból.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák